The Routes vydávají album předělávek Joy Division

Po „osurfování“ skladeb od Kraftwerk a Buzzcocks se na albu “Surfin’ Pleasures” The Routes vrhají na Joy Division. Stejně jako u jejich předchozích „poct“ tohle není album plné přesných cover verzí. The Routes si vzali jen melodické a rytmické prvky z původních skladeb a přetvořili je do svých vlastních verzí – a převedli hudbu Joy Division do úplně jiného hudebního jazyka. “Surfin’ Pleasures” přináší dvanáct klasických písní Joy Division, které jsou nově ntočené jako energické kytarové instrumentálky ve stylu 60. let (à la The Ventures, Dick Dale, Shadows, Trashmen, Terauchi Takeshi, Link Wray, The Surfaris, The Astronauts a další).

Připravte se na divokou hudební jízdu, kde se „A Means To An End“ a „Ice Age“ promění na soundtrack k filmu o závodech aut z 60. let, „Transmission“ připomíná klasický zvuk The Astronauts a „Digital“ dostává plážovou párty úpravu… Nemusíte být fanoušky Joy Division, abyste si tyhle skladby užili, a stejně tak, pokud jste fanoušky Joy Division, nemusíte mít rádi surfovou muziku, abyste našli něco zajímavého.

Obal desky je přepracováním designu Petera Savillea pro album Joy Division “Unknown Pleasures”. Místo linií pulsaru, připomínajících optické umění Bridget Riley, teď ukazuje zvukovou vlnu z reverbového tanku.

Deska vychází 8. listopadu.

https://www.soundflat.de/garage-mod-surf/garage-mod-surf-lp/routes-surfin-pleasures-poster-and-postcard-lp

https://theroutesjapan.bandcamp.com/

 

Comments

comments

Vyhledat