phytolab | podzimní kurzy fytoterapie v haenke

foto haenke
foto haenke

Je tu podzim a s ním i nová sezóna phytolabů, kurzů fytoterapie v  žižkovském studiu haenke. Tentokrát se zaměří na tři témata: problematiku esenciálních olejů, výrobu pravého marseillského mýdla a výrobu oblíbeného cold creamu pro suchou pokožku. Poprvé se uvidíme 18. září a od té doby pravidelně každé úterý a čtvrtek. Vstupenky na jednotlivé kurzy, které budou vedeny nově i v češtině, lehce zakoupíte přes GoOut.

A co si budete moci tento podzim v Haenke vyrobit? Pořadatelé akce vysvětlují:

ESENCIÁLNÍ OLEJE & EAU DE PARFUM

Esenciální oleje se pro své léčivé vlastnosti využívají po tisíce let, zejména protože působí protizánětlivě, mají detoxifikační, antibakteriální a uklidňující účinky. Ve phytolabu vám ukážeme, jak esenciální oleje vznikají destilační metodou, povíme vám, k čemu všemu je můžete používat a naučíme vás, jak si vyrobit parfémovou vodu založenou právě na vybraných esenciálních olejích s léčivými vlastnostmi.

Termíny: 18., 20, 25., a 27. září, 2., 4., 9. a 11. října

MARSEILLSKÉ MÝDLO

Savon de Marseille neboli marseillské mýdlo je přírodní způsob výroby, který se v jihofrancouzské metropoli ujal již v 16. století díky ideálnímu klimatu a místní flóře. Je složeno ze 100% přírodních ingrediencí, rozložitelné v přírodě, vhodné pro vegany a jeho výroba je etická vůči životnímu prostředí, takže se rychle stane vaším favoritem. Pro jeho hypoalergenní a antiseptické vlastnosti se využívá při problémech se suchou pokožkou, ale chytne se i domácnosti jako odstraňovač skvrn,  zubní pasta, odpuzovač molů nebo zmírňovač křečí v nohou. Jak si tenhle malý zázrak vyrobit se dozvíte během našich phytolabů.

Poznámka: Protože je nutné, aby mýdlo náležitě ztrvdlo, budete si ho moci vyzvednout následující týden po workshopu, nebo vám ho předáme kdekoli v Praze.

Termíny: 16., 18., 23. a 25. a 30. října, 1., 6. a 8. listopadu

GALÉNŮV STUDENÝ KRÉM

Vynález tohoto skvělého pomocníka na problémy se suchou pokožkou se přisuzuje řeckému fyzikovi Galénovi. Jeho slavný recept na bázi vody a olejů je ve Francii dosud znám pod jménem cérat de Galien a nadšeně o něm psal i britský botanik Nicolas Culpeper. Cold cream si u nás vyrobíte i ve veganské verzi, a kromě toho se seznámíte s tím, jak vůbec péče o suchou pokožku funguje.

Termíny: 13., 15., 20., 22., 27. a 29. listopadu, 4. a 6. prosince 

foto haenke

PHYTOLAB by HAENKE

Během phytolabu zjistíte, jaké typy přírodních produktů existují, jaké jsou jejich léčivé vlastnosti a pod vedením odborníků se naučíte, jak je vyrobit a bezpečně využívat.

Náplň semináře:

• úvod do fytoterapie: definice, nejčastěji používané ingredience a léčivé rostliny, účinky a rizika užívání bylinných produktů v domácím prostředí

• hygienické nároky: čistota a bezpečí během procesu výroby, riziko alergie, jak správně postupovat při výrobě, užívání a skladování produktu na přírodní bázi

• ingredience: seznámíte se s léčivými rostlinami, jejich vlastnostmi, tradičním využitím, i s tím, jaké jsou jejich blahodárné účinky i možná rizika spojená s jejich užíváním.

• farmaceutické přístupy: naučíte se, jak tyto produkty vyrábějí lékárníci

• praktická část: vyrobíte si vlastní produkt s léčivými rostlinami a naučíte se, jak ho správně označit a skladovat pro potřeby domácího využití.

Cena za osobu: 850 Kč

foto haenke

Comments

comments

Vyhledat