Na Letné otevřela nová Eska. Nabídne pečivo s sebou a produkty na domácí vaření

Pražskou Letnou provoněl český chleba z pece na dřevo – Ambiente zde právě otevřelo druhou pobočku pekárny Eska. Mladší sestra karlínského podniku vznikla na rohu Malířské a Veletržní ulice. Eska Letná je menší a zaměřuje se hlavně na prodej pečiva a produktů s sebou. Hosté se mohou těšit na vyhlášený chleba 33 z pece na dřevo, výběrovou kávu a široký výběr surovin od farmářů a ověřených dodavatelů.

Bez pece by to nešlo

Hledání vhodného místa trvalo několik let. Eska totiž potřebuje pec a komín, kvůli kterému je nezbytný vysoký strop. Nakonec se takový prostor našel právě na Letné.

„Intenzivně jsme hledali pět let, už několikrát jsme měli skoro vyhráno, ale nakonec se vždycky objevil nějaký zádrhel. Ve většině případů souvisel právě s komínem. Prostor, ve kterém nakonec Esku otevřeme, našel Tomáš Karpíšek a trvalo dva roky, než se ho podařilo zkolaudovat,“ vypráví šéfpekař Esky Jaroslav Kozdělka, který v obou pobočkách zodpovídá za kvalitu chleba. 

Chleba, sladké pečivo, snídaně a malé svačiny

Eska je známá především pro svůj křupavý chleba z české biomouky, který se peče v peci na dřevo. I zbytek nabídky pečiva na Letné se z velké části shoduje s tou, na kterou jsou hosté zvyklí z Esky v Karlíně

„Je to záměr, aby obě Esky nabízely stejné produkty. Bude to tedy chleba 33 a v pátek k němu přibyde chléb 66. Na Letné budeme péct také sladké pečivo – loupáky, koláče, buchty a naše kremrole pečené v peci na chleba. V Karlíně je hodně oblíbený pastel de nata, který budeme péct i v druhé pobočce. Nicméně předpokládáme, že k němu v průběhu času přibude i další speciální produkt, který si najde srdce právě letenských hostů,“ vysvětluje Kozdělka. 

Nová Eska je primárně pekárna s obchodem. Menu je krátké a míst k sezení pomálu – v nabídce hosté najdou několik jednoduchých snídaní a svačin, jejichž hlavní složkou je chleba z pece. Doplňuje ho například máslo, sýry, vařené vejce, šunka a sýr. Všechny produkty jsou k dostání i ve zdejším obchůdku k nákupu domů

„Budeme mít také jeden produkt, který v Karlíně nenajdete. Budeme nabízet točenou zmrzlinu s příchutí naší tvarohové buchty,“ popisuje generální manažerka Esky Letná Katka Hollmanová.

Větší prostor pro maloobchodní nabídku

Eska Letná se od Karlína liší především rozšířenou maloobchodní nabídkou. „Soustředili jsme se na to, aby zákazník na jednom místě nakoupil doslova od každého něco. V Esce na Letné vznikne koloniál a zároveň největší maloobchodní prostor Ambiente,“ dodává retail manažerka Ambiente Petra Roulland, jejíž tým měl rozšíření nabídky nastarost.

V regálech hosté najdou především produkty z Ambiente. Nechybí ale ani výrobky od ověřených dodavatelů, se kterými restaurace Ambiente už dlouho spolupracují – například Farma Struhy, Farma Babina, Probio nebo Kubátova vejce.

V roli šéfpekaře se v Esce Letná objeví Artur Cibulka – jeden ze služebně nejstarších pekařů a znalců chleba z celého Ambiente. Coby generální manažerka tým povede Kateřina Hollmannová, která dlouhé roky patřila k tvářím Pastacaffé, italského konceptu Ambiente ve Vězeňské ulici.

Comments

comments

Vyhledat