Sousedé sobě: V sobotu na akci Zažít město jinak

foto: pořadatel akce
foto: pořadatel akce

Chcete se naučit šít, stepovat, chovat včely nebo fotit na polaroid? Anebo si prostě opéct buřty na ohni se sousedy? Vydejte se v sobotu 15. září do ulic a zažijte své město jinak než po zbytek roku.

Více než 100 míst v Praze a v 23 dalších městech oživí v sobotu sousedské slavnosti Zažít město jinak. Jejich program připravují sami místní obyvatelé. Návštěvníky tak čekají originální aktivity jako výměna výpěstků a semínek, koštování domácího piva, kváskový a slizový workshop nebo koncert na střeše kostela. Soutěžit se také bude o nejlepší buchtu z Podolí, pomazánku z Břevnova nebo o nejlepší hlubočepskou lahůdku z brambor. V programu se nezapomíná ani na seniory.

„Například v Podolí bude lekce jógy pro seniory, na Zahradním Městě zase setkání pamětníků, v Michli pak výstava historických fotografií a v Osinalické ulici na Praze 8 se ponese celý den v duchu první republiky. Platit se bude dobovými bankovkami, o které se bude soutěžit v kuličkách, káče nebo tínkách a nakonec se můžete nechat vyfotit v historickém ateliéru,” láká na bohatý program Martin Šotola ze spolku Auto*Mat, hlavní koordinátor akce.

Do projektu Zažít město jinak se letos nově zapojilo 23 pražských lokalit a 5 nových měst. Akce si i po 13 letech udržuje svou počáteční energii a pořád láká další organizátory i návštěvníky. Řada zapojených subjektů pak na základě Zažít město jinak začala organizovat i další sousedské akce v průběhu roku,” dodává Martin Šotola.

Kompletní program a seznam lokalit najdete na www.zazitmestojinak.cz. Akci pořádá spolek Auto*Mat ve spolupráci s místními organizátory. Zažít město jinak se koná v rámci Evropského týdne mobility.

Comments

comments

Vyhledat