Gastro tipy na květen
Novinka – kávový jogurt od La Formaggeria Gran Moravia
Kávová příchuť tradičního jogurtu je novinkou na trhu a má vysoký obsah plnohodnotných bílkovin, obsahujících veškeré esenciální aminokyseliny. Jde o kysaný mléčný výrobek, u něhož jsou bílkoviny i tuk právě díky procesu zakysání snadněji stravitelné než u samotného mléka. Obsah prospěšných laktobacilů navíc pomáhá posílit naši imunitu. Příchuť kávy potěší jistě nejen všechny její milovníky.
Doporučená cena 25 Kč / ks
Pro ten nejlepší jahodový džem
Neexistuje snad lepší džem než ten slaďoučký jahodový. Sezona jahod, těch opravdových a voňavých, je však bolestně krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na dlouhou zimu, kdy je o šťavnaté jahůdky nouze. Kromě marmelád ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající džemy, želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky. Želírovací cukr na jahody (ale také na maliny, ostružiny, třešně a višně) je přirozeně bezlepkový výrobek a zpracujete s ním 1 kg ovoce.
Želírovací cukr na jahody / 39,90 Kč
Perla mezi Lambrusci
Giuseppe Verdi Antico Bruscone Lambrusco pochází z vinic Emilia Romagna z italské provincie Parma. Historie rodinného vinařství Cantine Ceci, kde přišel tento purpurově červený mok s fialovými odlesky na svět, se začala psát již v roce 1938. Perlivé víno voní po lesních plodech – ostružinách a švestkách. Chuť má polosuchou, ale jemnou, sametovou na patře. Skvěle chutná s pečenými masy a také je vhodným doplňkem k sýrům Gran Moravia a Parmigiano Reggiano a prosciutto di Parma a Mortadelle.
Více inspirace a seznam poboček najdete na www.laformaggeria.com
Aktuálně v akci za 119 Kč