Le Beaujolais Nouveau přijede opět v listopadu
La Gare: Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
V duchu každoroční tradice se i letos začne víno z odrůdy Gamay popíjet třetí čtvrtek v listopadu, od prvních minut po půlnoci. Letos je tedy očekáváno 21. listopadu.
Beaujolais nouveau, svěží francouzské víno, vyznačující se lehkým, svěžím ovocným projevem, si můžete vychutnat i díky restauraci La Gare, jejíž sommeliéři pro Beaujolais nouveau jezdí den předem na veletrh do Štrasburku, kde se prezentují jeho producenti, aby se stihlo na očekávaný vinařský svátek dovézt do Čech.
Sommeliéři zpravidla vyberou jeden, maximálně dva druhy, které lze zakoupit v ceně okolo šesti set korun za lahev. Připraveno bude i speciální Beaujolais nouveau menu v podobě jednodušších pokrmů. Samo mladé víno je totiž velmi jednoduché, a proto k náročnějším pokrmům nevhodné. Menu a mladé víno bude dostupné v řádech dnů, dokud se nevypije, není totiž vhodné k archivaci, ale právě jako první oslava letošní sklizně.
Zastavit se můžete jen tak na sklenku cestou kolem nebo si zamluvit stůl na čísle 222 313 712 či na info@lagare.cz.
O La Gare
La Gare je bránou do světa špičkové francouzské gastronomie. Certifikovaná ruánská kachna, ústřice, speciality na grilu a k tomu všemu široký výběr francouzských vín z vlastního sklepa. Je považována za hlavního představitele francouzské kuchyně v České republice. Od začátku roku 2019, po celkové rekonstrukci, nabízí přívětivý designový interiér s rozšířenou kuchyní s otevřeným grilem a menu v konceptu fine diningové, přesto nekomplikované kuchyně. Špičkový servis spolu se smyslovým prožitkem dodává gastronomii La Gare zážitkový ráz. Za celým jídelním lístkem stojí kreativní šéfkuchař Jan Kvasnička se zkušenostmi z exkluzivních restaurací po celém světě.