Na gastro tour Zakus Ambiente se dobře najíte a nahlédnete do zákulisí

Nová tour po podnicích Ambiente vás zavede do pekárny, za výčep, do bourárny, kuchyně nebo cukrárny. Můžete nahlédnout do zákulisí provozů, dozvědět se zajímavosti o řemeslech a na jednotlivých zastávkách ochutnat spoustu dobrého jídla a pití.

UM, vzdělávací centrum Ambiente, nabízí novinku – gastro tour pro širokou veřejnost. Je inspirovaná onboardingem, kterým procházejí zaměstnanci podniků Ambiente, a nyní ji může absolvovat každý. Během jednoho odpoledne lze nahlédnout do několika provozů Ambiente, dozvědět se o řemeslech, na která se specializují, na něco si sáhnout a vše ochutnat. Termíny tour jsou vypsané na webu www.darkovapoukazka.ambi.cz.

Průvodcem Zakus Ambiente je Filip Trčka, ombudsman hostů v Ambiente. Tam nastoupil před 27 lety a dnes pomáhá v restauracích vychytávat všechny detaily, aby hosté byli co nejspokojenější. I díky tomu má dokonalý přehled o všem, co se v podnicích děje, zná se dobře s těmi nejpovolanějšími a pro zajímavé a zábavné historky nechodí daleko. 

Koho poznáte a kam se podíváte?

Je připraveno šest zastávek. Na každé z nich se ochutnává, povídá a seznamuje s řemesly. Výprava započne v karlínské Esce, kde se od šéfpekaře Jardy Kozdělky účastníci dozví o pekařině, mouce a chlebu. Hned poté se přesunou do nově otevřené degustační restaurace Štangl. O surovinách z pole a divoké přírody, práci s ušlechtilými plísněmi i fermentací jim bude vyprávět šéfkuchař Martin Štangl. 

V pivovaru s výčepem Dva Kohouti se bude hostům věnovat sládek Lukáš Tomsa a vedoucí Ivana Kubičková. Krom zákulisních informací a prohlídky si vypijí vlastnoručně načepované pivo. Další zastávkou bude Kantýna, kde se šéfkuchař Jakub Hlávka a řezník Jan Macík u společné večeře rozpovídají o řeznickém řemesle, mase, staření a vypraví se i na bourárnu. 

Na dezert prý existuje zvláštní žaludek, proto se na něj vždy najde místo. A tak se na předposlední zastávce v cukrárně Myšák spolu s šéfcukrářem Lukášem Pohlem a manažerem Tomášem Hánkem bude ochutnávat od každého sladkého něco a všichni si naplní kremroli. Finále Zakus Ambiente proběhne na Národní třídě ve vzdělávacím centru UM, kde na účastníky bude čekat s originálním drinkem Dušan Pavelka, barista a jeden z lektorů UMu. Na rozloučenou Filip Trčka poví více o vizi UMu a celého Ambiente. Po celou dobu bude také odpovídat na všechny ostatní zvídavé dotazy a celá výprava tak bude odcházet s plnou hlavou i břichem.

Instagram: instagram.com/um_narodni
Předprodej: https://darkovapoukazka.ambi.cz/zazitky/zakus-ambiente 

 

Comments

comments

Vyhledat