Nový asijský zdroj: Kung fu knedlíčky (ode dneška na stole)
„Jsme kluci, kterým v Praze chyběly pořádné a dostupné čínské knedlíčky… tak jsme se je rozhodli dělat sami. 🥢
Knedlíčky mají v Číně tradici. Oblíbené jsou dim sum, tradiční čínské jídlo v podobě malých taštiček. Hodně se dělají v kantonské kuchyni, ale i jinde. Dim sum knedlíčky jsou malé, na velikost jednoho sousta, plněné masem i dalšími náplněmi, někdy je uvnitř vývar. Najít se dají i knedlíčky se sladkými náplněmi. Podávají se na talířcích nebo v pařníčcích. Buď se vaří v páře, nebo se paří a smaží. Často se jedí brzy ráno, případně po ranním cvičení.
Jejich tradice trvá už stovky let, mění se náplně i těsta. Poslední dobou jsou dim sum knedlíčky populární i u nás, dostanou se v některých restauracích a můžete najít i kuchařské kurzy specializované na dim sum.
Různé typy dim sum (ilustrační fotografie):