Recept na kokosky

foto Sage
foto Sage

Toto cukroví hravě stihnete upéct i na Štědrý den, pokud vám ostatní záhadně zmizelo ☺ nebo chcete na stůl přidat ještě další druh. Tyto kokosky jsou díky obsahu tvarohu ihned měkké a velmi příjemně vláčné. Kokosky je možné nabalit do malých balíčků, kterými můžete obdarovat své přátele pro radost, je to ideální drobnost k Vánocům. A mimo jiné je to také skvělý tip na zpracování zbylých bílků z pečení ostatního cukroví – většina receptů chce totiž jen žloutky a my pak nevíme, co jiného s bílky. 

 

Příprava kokosek je jednoduchá a my jsme si ji ještě usnadnili díky profesionálnímu kuchyňskému robotovi SAGE The Bakery Boss BEM825. Je to všestranný pomocník pro míchání, hnětení a šlehání, který si poradí s jakoukoliv konzistencí těsta. Jeho provedení a použité materiály jsou vysoce kvalitní a stejné jako u profesionálních výrobků používaných v komerčních provozech. Nastavitelný je na 12 stupňů rychlosti, které se zobrazují na rychlostním ukazateli. Elektronická regulace a vysoký výkon motoru zajišťují konstantní otáčky bez ohledu na množství zpracovávaných potravin. Díky tzv. planetárnímu zpracování, při kterém hlava robota rotuje v opačném směru než nástavec, máte jistotu důkladného a rovnoměrného zpracování potravin bez hrudek. Součástí výbavy jsou dostatečně velké nádoby na suroviny – 3,8 l nerezová a 4,7 l skleněná. Ovládání je jednoduché a intuitivní a zobrazuje se na podsvíceném LCD displeji s časovačem. 

 

  • Doba přípravy: 10 min + 10-15 min pečení
  • Obtížnost: lehká
  • Počet porcí: 2 plechy

 

Ingredience

  • 4 bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 70 g měkkého tvarohu
  • čokoláda
  • sůl

 

Postup

  1. Do profesionálního kuchyňského robotu SAGE the Bakery Boss BEM825 upevněte šlehací (balónovou) metlu a do jeho nádoby dejte 4 bílky se špetkou soli.
  2. Dejte šlehat bílky rychlost 10–12. Jakmile jsou polotuhé, postupně po lžičkách přidávejte moučkový cukr. Vznikne tuhá pěna, která vytváří „špičky“. Celé to bude trvat cca 4-5 minut. 
  3. Mísu sundáme z robota, přisypeme kokos a tvaroh a gumovou stěrkou opatrně spojíme. 
  4. Tvarujeme kokosky na plech vyložený pečicím papírem. Když budete rychlí (kokos rychle absorbuje tekutou složku, směs postupně tuhne), můžete použít zdobicí sáček, kterým vytvoříte pravidelné kokosky, nebo k vytvarování kokosek použijte 2 lžičky.
  5. Pečte v předehřáté troubě s horkovzduchem na 160 °C cca 10 minut. 
  6. Upečené a vychladlé kokosky můžete ještě namočit ve vysokoprocentní kvalitní čokoládě. 

www.sagecz.cz.  

 

Comments

comments

Vyhledat