V Noel Cafe zpomalíte, aniž by vám cokoliv uniklo
V prostoru Masaryčky se otevírá gastronomický projekt, který nabídne v hektickém prostředí centra výjimečné propojení jídla, designu a zábavy. Kvalita, která nestresuje, ale příjemně utvrdí v přesvědčení, že jste přesně tam, kde být chcete – Noel je příběh, kterého můžete být součástí ochutnáváním jídla, radostí z koktejlů i ponořením se do atmosféry místa.
Název Noel se v prostoru Masaryčky objeví hned dvakrát. Zatímco na střeše si budete moct již brzy vychutnat Noel Restaurant, v přízemí již naplno běží Noel Cafe. Kromě názvu a stejného týmu kuchařů propojuje obě místa i stejná filozofie a vizuální tonalita.
Cool klasika, která si neprotiřečí
Noel Cafe aspiruje na to se stát novým meeting pointem, a to přímo na místě, které díky Pentě přepsalo mapu centra Prahy. Současně si ale uchovává komorní a pohodlný vibe. Nabízí 30 míst k sezení ve vnitřní části a celoročních 20 míst venku. Atmosféru doplní kromě hudby i pečlivě vybraná nabídka alkoholických a nealkoholických drinků. Noel by měl lákat i na delší posezení, a to i do podvečera.
Menu sestavil šéfkuchař Mickey Bhoite, který už svým životním příběhem spojuje dvě z největších světových kuchyní. Narodil se a vyrostl v italském Toskánsku do indické rodiny. A v Itálii také nastartoval svou kariéru ve světě kulinářského umění. Jeho filozofie „comfort dining“ kombinuje autentické italské chutě s lehkostí a svěžestí, které jeho pokrmy odlišují.
Dánský chlebíček i kurátorovaná hudební produkce
Koncept místa je založený na zachování nenuceného pocitu pohody, který se pojí s kavárnou, ale s příslibem výjimečného gastronomického zážitku. Nabídku menu doplňuje důraz na interiérový a produktový design. Masaryčka se od svého vzniku skloňovala spolu s velkými architektonickými jmény a adresa vzbuzuje v tomto ohledu velká očekávání. Noel Cafe je splňuje do posledního centimetru. Od výběru nábytku, prostorového řešení, až po netradiční nádobí je evidentní, že jste v místě, které překračuje limity obyčejné kavárny.
Nabídka je postavena na sezónních jídlech. V menu objevíte vše od polévek, salátů a masových pokrmů, až po italské sendviče. Zpestřením je i sofistikovaná verze klasického obloženého chlebíčku v dánském pojetí. Můžete si tak vychutnat čerstvé rybí i veganské verze. V hektickém a bzučícím prostředí kancelářské budovy vyjde Noel Cafe vstříc i možností si cokoliv z nabídky odnést s sebou.
“Koncept Grab & Go. je pro nás velmi důležitý. Noel tak reaguje na to, že se nachází v přízemí nové kancelářské budovy Penta a chce nabídnout lidem možnost sníst si dobrý oběd v práci nebo kdekoliv v okolí,” upřesňuje spolumajitelka Noelu Jessica Sjöö.
“Oba jsme pracovali jako modelové a procestovali hlavní metropole světa a poznali nejlepší podniky. Tyto zkušenosti jsme nyní zkoncentrovali do společného projektu Noel, ze kterého máme obrovskou radost,.”
Anderson Noël.
Právě Jessica Sjöö spolu se svým životním partnerem Andersonem Noëlem vdechli projektu život. Navazují tak na svou již fungující designovou společnost SjooNoel v New Yorku. Oba mají dlouholeté zkušenosti s gastronomickými projekty a cestami po celém světě. Jessica otevřením podniku Noel naváže na gastronomickou tradici svého tatínka, úspěšného restauratéra Tommyho Sjöö, zakladatele skupiny Barock.