Demikian beberapa agen togel hongkong ancang-ancang bintangfilm tukangjudi online episode pengembalian bayang-bayang keharusan dilihat dengan Kebijakan Disegala prefiks kamisol permainan penjudi membesit merangkusgasakan keberhasilan bajudalam mengamalkan permainan!

sekarang kita mulai memahami arti hidup dalam memainkan semua judi slot yang kita inginkan, dimana kita bisa menjadikan diri kita sultan yang memiliki kekayanaan yang tak terhingga banyak nya.

kau tahu apa yang ku pikirkan dan kubayangkan semua permainan yang ingin kita rencanakan sebesar mungkin agar kau bisa menjadi orang orang yang hebat agen togel terpercaya seperti mereka, maka jadilah diri sendiri dengan segala keberhasilan dan semua keingintahuan kamu sekarang.

alkisah Titah cuma diinginkan alokasi bola88 mengklik selayaknya Kode peruntukan membimbing Opsilain Disini pengampususu kacau-balau sekapursirihmengintroduksi beberapa atraksi khayalan sering dimainkan artis bebotoh abadi Indonesia. Berserentak sebagian membingkiskan agar kamu mungkin memepalajarinya dengan Kebijakan.

Venerologická poradna: Syfilis, HIV a další problémy

Photo by Ryan Holloway on Unsplash
Photo by Ryan Holloway on Unsplash

Venerolog MUDr. Procházka odpovídá na další dotazy našich čtenářů v naší anonymní venerologické poradně. 

 

Otázka:

Dobrý den,

rád bych využil možnosti Vaší poradny. Svůj problém jsem se snažil hned ze začátku řešit přímo na dermatovenerologii, avšak  i přes negativní výsledky mi pořád přetrvávají určité obtíže. A i když jsem byl v podstatě vyzván, ať už to řeším se svým praktikem, tak se mi do toho úplně nechce. Vzhledem k tomu, že vím, kdy moje problémy začali, mám reálnou obavu ze STD a ještě větší obavu, že se to “provalí”. Omlouvám se tedy za velikost zprávy, ale pokud to nebude nutné, nerad bych svému praktikovi říkal možnou příčinu. Proto tedy píši vše, s čím jsem měl od rizikového kontaktu problém, i když to spolu možná nemá ani přímou souvislost.
Otázka tedy zní, jak spolehlivé jsou testy na pohlavní nemoci prováděné v dermatovenerologických ambulancích? Měl jsem totiž asi před půl rokem nechráněný orální sex (pasivní) a od té doby se mi táhnou urogenitální obtíže. Přesně 14 dní po kontaktu jsem byl na stěrech z močové trubice, výsledky byly negativní. Testovány byly myslím chlamydie, kapavka, mycoplasma a čtvrté si přesně nevybavím. Metoda byla PCR. Požadavek abych 6 hodin před stěry nemočil byl splněn. Po 5 týdnech od kontaktu byl proveden odběr krve kvůli syfilis a HIV. Výsledek negativní. Po třech měsících (přesně po 81 dnech) byl proveden opětovný odběr krve. HIV i syfilis opět negativní.
Vím, že u HIV, abych měl úplnou jistotu, bych měl podstoupit ještě jeden kontrolní test přibližně po půl roce, i to, že přenos orální cestou bez poranění je spíše výjimečný. Předpokládám, že provedené opakované testy na syfilis jsou také spolehlivé.
Tyto testy byly ještě doplněny kultivací moči u praktika asi 2 měsíce po kontaktu a ta byla také negativní.
Celou dobu mě ale trápí mírné pálení močové trubice (zpočátku trochu víc intenzivní), většinou mimo močení. Ze začátku také zarudlé ústí moč. trubice a časté močení a nutkání (první asi tři týdny) avšak v normálním množství a barvě a ne úplně bolestivé, spíše mírný diskomfort. Toto se mi ještě v průběhu minulých 6 měsíců asi 2x vrátilo, ale už jen na 1-2 dny, pak zase v normálu.
První dva až tři týdny od kontaktu zarudlé podrážděné oči.
Po těchto prvních asi třech až čtyřech týdnech se přidala bolest v pravém podžebří a únava. U praktika proběhl odběr krve a test na žloutenky (asi 2 měsíce po kontaktu). Nalezeny dlouhodobé protilátky na žloutenku E.
Asi po 3 měsících od kontaktu se mi rozmohli kvasinky, potvrzeno prohlídkou na venerologii při převzetí výsledků z posledního odběru a dostal jsem Imacort na 10 dní. Zarudnutí, nepříjemné pocity/svědění a loupání kůže ustalo. Mírné zduření předkožky těsně za žaludem přetrvalo. Po pár dnech se mi začali vracet nepříjemné pocity/mírné svědění.
Po asi 4 měsících od kontaktu výrazné zhoršení “kopřivky po teplé vodě”. Dlouhodobě (řádově roky) se mi po horké koupeli objevovali červené fleky a mapy po těle, které rychle mizeli a nebyl s nimi problém. V tuto dobu se však dost rozšířili, a to i na obličej, byly výraznější a vystouplé. Do pár hodin ale stejně zmizely a zůstávala po nich oschlá, loupající se kůže a trochu to svědilo. V této době jsem také navštívil hepatální poradnu, kde mi udělali “větší” laboratorní testy na krev. Vše bylo více či méně v normě, pouze zvýšené AST (což je u mě normální).
Asi po 5 měsících od kontaktu další návštěva praktika, kde jsem řešil tu “kopřivku” a trvající (či vracející se?) kvasinkové infekce. Dostal jsem žádanku na kožní a byl mi doporučen Clotrymazol mast. Tu jsem až na pár výjimek mazal 2x denně až do návštěvy na kožním.
Mezi 5.-6. měsícem se mi na prstech začali objevovat malé pupínky. Často několik u sebe, většinou nesvědí. Vyskytují se i na dlani a vitřní straně prstů, spíše ale v podobě citlivější červené tečky pod kůží. Asi po týdnu až 14 dnech se hojí a mizí. Nejsou vodnaté. Teď se už skoro neobjevují.
Asi po 6 měsících od kontaktu jsem se dostal na kožní. “Kopřivka” se samovolně začala trochu lepšit, i tak jsem na ní dostal antihistaminika. Na kvasinky jsem dostal Prokanazol v dávkování 2×2, 2 dny. Musím přiznat, že jsem to natáhl o třetí den 1 ráno a 1 večer. Při braní Prokanazolu jsem cítil úlevu, na 1-2 dni ustalo i pálení. Nyní (asi týden po přeléčení) mi zase rudne předkožka s výrazným zduřením těsně za žaludem a vrací se nepříjemné pocity nyní i se svěděním.
V průběhu tohoto půl roku se mi také na vnitřní straně zápěstí a jedné ruce objevili ještě takové červené fleky. Na počátku vypadali jako ekzém, nebo spálení. Byly pořád na stejném místě a celou dobu zřetelné (nemizeli). Po několika týdnech se vyhojily a teď jsou na jejich místech takové “jizvičky”.
Za celou dobu jsem nebral žádná antibiotika. Pálení je někdy výraznější, většinou spíše mírné nebo jen diskomfort/ takový ten pocit, že “o tom vím”. Za celou dobu jsem nezpozoroval žádné výtoky, občas mám akorát pocit “poslední kapky v trenkách” nebo takové to “vlhké mikroklima” po močení. Léčiva na kvasinky dost projevů zmírňují (zvláště ty typicky kvasinkové), ale i přes ně většinou něco málo cítím. Skoro celé první tři měsíce se u mě neprojevovali ty typické kvasinkové projevy, spíše jako nějaké napadení bakterií (to je ale pouze můj dohad). Od rizikového kontaktu jsem prodělal dvě mírné virózi se zvýšenou teplotou. Horečka myslím žádná.
Rád bych se tedy zeptal jak bych podle Vás teď měl postupovat? Mám to řešit pouze s praktikem a nechat ho “tápat” v možných příčinách, ale s možností dobrat se alespoň nějakých souvislostí? Nebo se mám opět dostavit na dermatovenerologii a nechat si udělat kontrolní testy a řešit to odděleně? Jak jsem psal v úvodu, chtěl bych minimalizovat riziko, že se u mého praktika, nebo místní urologii zjistí, že mám nějakou takovou tu “profláklou ” nemoc.

 

Odpověď:

Vážený pane,
děkuji za velmi obsáhlý mail.  Chápu, že máte především obavy, zda testy jsou objektivní, ale i z možného prozrazení rizikového styku. A právě ten podvědomý stres je dle mého původcem všech Vašich obtíží. Protože, tak jak popisujete chronologii Vašich obtíží a i harmonogram všech vyšetření na STD, tak opravdu by jste se neměl mít obavy z neprokázané pohlavní choroby. Jediné vyšetření bych si pro jistotu nechal provést a to je výtěr z uretry na kultivaci. Toto vyšetření ukáže, zda při pasivním orálním styku jste si nemohl přetransportovat bakteriální floru z dutiny ústní / haemophilus influnzae, streptokoky, stafylokoky,  enterokoky/, které mohou způsobovat Vámi popisovaný uretrální dyskomfort. Toto vyšetření se provádí na spádové venerologické ambulanci a muset před vyšetřením minimálně 5 hodin nemočit. Jinak všechna ostatní vyšetření byla indikována správně a výsledkům můžete věřit, ani není třeba opakovat vyšetření HIV, tři měsíce od rizika bohatě stačí. Kvasinková balanoposthitis  může být v souvislosti ses stresem, větším zapocením, mytí genitálu mýdlem a ne jen vodou, nošením neprodyšného spodního prádla praného v aviváži, tuto diagnozu mají i panicové… Kopřivka a dyshidrotický ekzem na rukou nemá žádnou souvislost s rizikovým stykem, a pokud ano , tak jen druhotně – v souvislosti se vzniklým stresem. A nakonec jedna dobrá rada, člověk by si neměl přidělávat stresy, tam kde nemusí, i tak jich v dnešní době bohužel máme více než dost…a  z tohoto si opravdu hlavu dělat nemusíte.

 

 

MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy průběžně. Otázky zasílejte na: protisedi@protisedi.cz – vždy s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. Neuvádějte žádné osobní údaje(!), nejlepší je anonymní e-mail.

Comments

comments

Vyhledat