Z italského mlýna až na váš talíř: Objevte chuť pravé italské pasty v nové restauraci Farina
Nově otevřená restaurace Farina v pražské Hybernské ulici vás pod vedením šéfkuchaře Riccarda Lucqueho zavede přímo do srdce Itálie. Lucque, který Praze opakovaně přinesl Michelinské ocenění Bib Gourmand, nyní přichází s autentickou italskou restaurací, kde si gastronomický zážitek mohou vychutnat úplně všichni – ať už při setkání s přáteli, nebo s rodinou. Hosté mohou sledovat, jak se přímo před jejich očima ručně vyrábí pasta a pizza z mouky z italského mlýna, což zaručuje zážitek plný jedinečné chuti a vysoké kvality.
Kvalitní italské suroviny
Každý Ital vám potvrdí, že základem skvělé italské kuchyně jsou prvotřídní suroviny – na tomto principu Luque postavil koncept restaurace Farina. Už samotný název, který v překladu znamená „mouka“, napovídá, že kvalita ingrediencí zde hraje hlavní roli. „Výběru dodavatelů věnujeme náležitou péči. Pro všechny recepty používáme pouze nejčerstvější a kvalitní suroviny. Mouka z malého italského mlýna ze středoitalského regionu Marche je základem pro výrobu těstovin i těsta na pizzu,” říká spolumajitel a šéfkuchař Fariny Riccardo Lucque. Všechny těstoviny se v restauraci vyrábějí ručně, což zaručuje jejich čerstvost a jedinečnou chuť. Pizzy ve Farině pečou podle tradičních receptur, aby každý pokrm přinesl pravý italský zážitek. Tentokrát Lucque nezvolil pojetí fine diningové restaurace, ale zážitek dostupný pro každého. Ve Farině tak hosté dostanou skvělé jídlo, na které se nemusí obávat pozvat klidně celou rodinu.
Klasická i sezónní nabídka
Menu restaurace Farina nabízí nejen klasické italské pokrmy, ale také vybrané místní speciality, mořské plody a steaky nejvyšší kvality. „Přímo u vstupu do restaurace jsme umístili prosklený chladící box s velkým výběrem stařeného masa, které pochází od pečlivě vybraných malých evropských dodavatelů. To zaručuje možnost přímé kontroly kvality a péče o chovy,” upozorňuje Lucque. V nabídce nechybí tradiční pizza Margherita, nebo výjimečná pizza Tartufo E Parmigiano s černým lanýžem a jemným muškátovým oříškem. Milovníci těstovin ocení Tagliatelle Al Ragú, tradiční pokrm oblíbený při rodinných obědech v Itálii, nebo Rigatoni All’Amatriciana s čerstvou rajčatovou omáčkou. Na závěr nesmí chybět autentické Tiramisù nebo Farina dezert, sladký chléb s krémem Chantilly a citronový Crème anglaise, který si milovníci sladkého opravdu zamilují. Kulinářský zážitek doplní kvalitní italská káva nebo osvěžující drinky, které v myšlenkách přenesou na slunný jih Evropy.
Ideální místo pro večeři s přáteli i pracovní oběd v klidném prostředí
Restaurace Farina vás přivítá přímo v centru Prahy, v Hybernské ulici nedaleko od Obecního domu a Masarykova nádraží. Už při vstupu vás pohltí neodolatelná vůně italských specialit a zároveň okouzlí útulný a elegantní interiér s otevřenou kuchyní, kde můžete sledovat kuchaře při práci. Klidnější atmosféru pak nabízí prosklená zimní zahrada ve vnitrobloku. Restaurace Farina je originálním místem pro romantickou večeři, posezení s přáteli i pro nerušený pracovní oběd. Členitý prostor restaurace nabízí vhodné místo také k oslavám a firemním večírkům.
Šéfkuchař Riccardo Lucque
Hvězdou restaurace Farina je šéfkuchař Riccardo Lucque, který si v Praze získal jméno díky svému mistrovskému umu a lásce k italské gastronomii. Riccardo přináší do kuchyně vášeň a bohaté zkušenosti ze zahraničí. Jeho důraz na detail se odráží v každém pokrmu. Svým kulinářským talentem okouzlil hosty nejen v italském Fanu, ale i ve světových metropolích jako Londýn a New York. V Praze se usadil v roce 2002, založil zde školu vaření a otevřel několik restaurací, včetně Aromi, jedné z 24 nejlepších italských restaurací na světě podle gastronomického průvodce 50 Top Italy. Restaurace pod jeho vedením osmkrát získala Michelin Bib Gourmand, ocenění pro podniky s mimořádně dobrým poměrem cena a kvalita.
www.facebook.com/profile.php?id=61561018560774