Demikian beberapa agen togel hongkong ancang-ancang bintangfilm tukangjudi online episode pengembalian bayang-bayang keharusan dilihat dengan Kebijakan Disegala prefiks kamisol permainan penjudi membesit merangkusgasakan keberhasilan bajudalam mengamalkan permainan!

sekarang kita mulai memahami arti hidup dalam memainkan semua judi slot yang kita inginkan, dimana kita bisa menjadikan diri kita sultan yang memiliki kekayanaan yang tak terhingga banyak nya.

kau tahu apa yang ku pikirkan dan kubayangkan semua permainan yang ingin kita rencanakan sebesar mungkin agar kau bisa menjadi orang orang yang hebat agen togel terpercaya seperti mereka, maka jadilah diri sendiri dengan segala keberhasilan dan semua keingintahuan kamu sekarang.

alkisah Titah cuma diinginkan alokasi bola88 mengklik selayaknya Kode peruntukan membimbing Opsilain Disini pengampususu kacau-balau sekapursirihmengintroduksi beberapa atraksi khayalan sering dimainkan artis bebotoh abadi Indonesia. Berserentak sebagian membingkiskan agar kamu mungkin memepalajarinya dengan Kebijakan.

Základy snoubení jídla a vína. Tipy nejen pro štědrovečení a novoroční tabuli

Pokud se vydáte do slušné restaurace na dobré jídlo, nepřekvapí vás, že každý chod je servírován s adekvátním vinným doprovodem. Zkušeného sommeliéra si podnik právem cení obdobně jako šéfkuchaře. Správně zvolené víno totiž dokáže z ucházejícího pokrmu udělat neopakovatelný gurmánský zážitek.

Potěchu si zaslouží každý, především pak ten, který připravuje jídlo doma a s láskou. Pomocí několika jednoduchých rad sáhnete po adekvátních vinných doplňcích, čímž vzbudíte pří sváteční večeři ohlasy přímo gastronomické a vaše kulinářské schopnosti jednoduše vyšperkujete nad očekávání všech. Na časté dotazy ohledně snoubení jídla a vína odpovídá Stanislav Málek, sklepmistr a enolog pálavského vinařství Gotberg.

 

 

  • Na štědrý den má většina rodin tradičně vícechodovou večeři. Jakým způsobem vybírat k jednotlivých chodům vína, aby nám hezky ladila?

 

 

Existuje jen jediné platné pravidlo pro vztah jídla a vína: Čím lahodnější a skvostnější jídlo je, tím skvostnější a lahodnější druh vína si žádá.  Především ale mějte na paměti, že chuť má každý sobě vlastní a právem je tedy velmi často hodnocení subjektivní. Co jeden cítí slabě, může druhý vnímat intenzivněji. Berme proto experimentování za zážitek a postupnou cestu k naší vytříbenosti. Vždyť radostný pocit, že si dopřáváme něco navíc, chutná vždy nejlépe.

Až budete vybírat víno k večeři o více chodech, nechejte to nejlepší a nejvýraznější na konec! Ať předchází bílé víno červenému, suché je před sladkým, lehké dříve než plné a mladší završíme vyzrálejším druhem. Gradace chutí i kvality je důležitá. Vzestupný vývoj vždy potěší.

Výběr vína ke každému chodu si ulehčíte, zůstanete-li ve stejné oblasti, regionu či zemi. Možné je jít ale i po odrůdě, typu či stylu. Pamatujte také, že podobenstvím obojího získáte harmonii. Opak povede k přetlučení. Chutě se mají doplňovat. Položte si vždy otázku, která charakterizuje konkrétní pokrm a podle ní najděte víno. Je to snadné. Výrazné podpoří výrazné, kyselé kyselejší a mírnému jídlu sedí víno jemnější.

 

 

  • Vánoce jsou ve znamení ryby – na štědrý den kapr, na Silvestra losos… Jak k rybám vybrat správné víno, abychom si je ještě více vychutnali?

 

 

Mořské ryby, například treska, pražma, platýs, mořský vlk i další, jsou jemnou pochoutkou. Aby je víno nezastínilo, volíme mírnější chutě, nejčastěji suché bílé jako je Pinot blanc. K výraznější makrele je dobrý o něco bohatší Sauvignon. Mořské plody s krémovou omáčkou dobře ladí s vínem lehce kyselejším, například s Ryzlinkem rýnským či suchým Rulandským šedým. Ryby říční si mohou dovolit růžová vína lehce agresivnější chuti a výraznější vína bílá, aby se vyzdvihla jejich zemitost. Lososu i pstruhovi sluší šampaňské, Montrachet, ale i suché Chardonnay a samozřejmě Ryzlink rýnský a vlašský. Smaženou rybu si nejvíce vychutnáte taktéž s výrazněji kyselejším bílým vínem.  

 

TIP:

Sauvignon 2015, pozdní sběr

bílé, suché

skvěle se hodí k sladkovodním rybám

 

Svěží Sauvignon z Gotbergu se vyznačuje barvou lipového květu a příjemnou vůní, v níž se prolíná vůně broskvového čaje s lehkou vůní kvetoucího černého bezu. Harmonická chuť vína je příslibem příjemného zážitku.

,,Ročník 2015 dal vzniknout zajímavému Sauvignonu, který potěší nejednoho znalce vín. Vyznačuje se velmi příjemnou vůní a zráním na lahvi se tyto vůně budou zvýrazňovat. Chuť je čistá minerální s typickou pikantní kyselinou a perzistentní dochutí,“ říká o víně Stanislav Málek, sklepmistr vinařství Gotberg.

 

Cena za 0,75 l – 220 Kč vč. DPH

 

 

  • Řada lidí si o svátcích hodně pochutnává i na různých masech. Jak k nim vybrat i správná vína?

 

 

Pokud vybírát víno k masu, zapomeňte na dávno přežité pravidlo, kdy se k tmavému masu podávalo jen červené a k světlému bílé víno. Servírujete-li drůbeží, vepřové nebo telecí, máte výběr značně rozmanitý. V zásadě volte od sušších bílých vín, jako je Veltlínské, Sylvánské, Müller Thurgau, po středně plné červené, například Beaujolais, Pinot noir i jemné Chianti. To samé platí pro vína k jemně až středně odleželé zvěřině. Déle odleželá už získává zásaditější chuť. Tu podpoří víno Bordeaux, Rioja, Shiraz, burgundské červené i Chateauneuf-du-Pape.

Hovězí maso nabízí jednoduchá řešení. Steak, ale i pečeni, povznese jakékoli sušší středně plné či plné červené. Nabízí se Frankovka, Rulandské modré, Svatovavřinecké, Merlot, Cabernet Sauvignon. Ve hře jsou ale i chuťově bohatá aromatická bílá vína. Tučné huse a kachně zase sedí plnější a kyselejší druhy třeba i s vyšším obsahem alkoholu. Dopřejte si tedy Rulandské šedé a bílé, Chardonnay nebo Tramín. Pokud je masitý pokrm připraven se zeleninou, tedy s výraznějšími chutěmi, můžete si dovolit o něco méně kvalitní víno, než kdyby bylo maso samotné.

 

TIP:

Merlot 2015, výběr z hroznů

červené, suché

skvěle se hodí k roastbeefu a carpacciu

 

Merlot z Gotbergu se vyznačuje rubínově červenou barvou a příjemnou vůní, pro kterou je dominantní jistá kouřovost s tóny hořké čokolády, černého rybízu a tmavého lesního ovoce. Plné víno s dlouhou dochutí a kultivovanou tříslovinou, vyrobené přírodním způsobem.

„Díky velmi nízkému zatížení keře, což představuje v případě Merlotu 0,8kg, se podařilo sklidit hrozny s cukernatostí 24,2NM. Vyzrálé hrozny spolu s šetrným zpracováním, vinifikací a následným dlouhým zráním v dubových sudech daly vzniknout zajímavému vínu. Vyznačuje se rubínově červenou barvou, jemnou vůní a patrnou lehkou kouřovostí. Chuť je ovocná a čistá,“ říká o víně Stanislav Málek, sklepmistr vinařství Gotberg.

 

Cena za 0,75 l – 265 Kč vč. DPH

 

 

  • Stále více lidí ke sladkému moučníku nepije kávu ani čaj, ale víno. Jak na výběr, aby se víno a dezert chuťově netloukly?

 

 

U nás opravdu ještě není moc obvyklé pít víno i k dezertu – ale nebojte se to vyzkoušet, budete překvapení, že nejen káva sluší dortu! Vína dezertní by měla být tím nejlepším závěrem celé hostiny. Jejich chuť je vynikající sama o sobě. Existují názory, že sladká sousta nedají vyniknout významným rysům a chuť vína se ztrácí. Sáhněte proto po sladkých vínech, která se svou výrazností nenechají přebít. Správnou volbou jsou slámová či ledová vína a určitě i moravská Pálava ve výběru z hroznů. Ze zahraničních pak alkoholizovaná muškátová vína, španělské malaga, maďarské Tokaji Aszu nebo portské (tawny port). Mimochodem věděli jste, Pálava je první moštová odrůda, která byla u nás vyšlechtěna? Je to odrůda, která je předurčena pro výrobu sladkých vín a mimořádně se hodí k vánočnímu cukroví.

 

TIP:

Pálava 2015, pozdní sběr

bílé, polosuché

skvěle se hodí k dezertům

 

Pálava je jednou z vlajkových lodí vinařství Gotberg.  Pálava z Gotbergu, ročník 2015, se vyznačuje atraktivní medově žlutou  barvou, vůní tropického ovoce a typickou, nezaměnitelnou kořenitou chutí. Víno vzniklo fermentací na slupkách a ročním zráním na jemných kalech.

„Pálava se vyznačuje nezaměnitelnou vůni, tak typickou pro Pálavy z tohoto vinařství, nese stopy manga, liči, ananasu, mandarinkového kompotu a dalšího tropického ovoce. V chuti vnímám zejména její kořenitost,“ říká o víně Stanislav Málek, sklepmistr vinařství Gotberg.

 

Cena za 0,75 l – 265 Kč vč. DPH

 

 

Zajímavosti od Standy Málka, sklepmistra vinařství Gotberg

Věděli jste, že…

 

  • Pálava je první moštová odrůda, která byla u nás vyšlechtěna? Je to odrůda, která je předurčena pro výrobu sladkých vín a mimořádně se hodí k vánočnímu cukroví.
  • Ke štědrovečerní večeři, tedy smaženému kapru s bramborovým salátem, se nejlépe hodí opravdu suché víno? Doporučuji Ryzlink rýnský p.s. z vinařství Gotberg – máme bohatě osobně ochutnáno!
  • I děti si mohou užít víno? Samozřejmě ne to alkoholické, ale nápoje z vinného moštu. My jsme si s tím u nás ve vinařství pohráli a vytvořili jsme limču z odrůd Muškát moravský a Merlot. Děti milují její osvěžující chuť a typickou vůni hroznů révy vinné.

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat