Cyklus přednášek v prostoru Punctum má další pokračování

foto: pořadatel akce
foto: pořadatel akce

Ve čtvrtek 18. dubna od 19 hodin uvádí prostor Punctum třiadvacátý díl seriálu komponovaných večerů s názvem Audire, jenž zahrnuje rozličné hudební žánry z různých koutů světa.

Nosným pilířem projektu je pravidelný cyklus přednášek na téma historie a vývoj elektronické hudby, který probíhá s měsíční frekvencí. Setkání se sestávají z přednášky, audio a video ukázek, debaty a následných tematických hudebních setů. Cyklus sleduje kontext a vývoj elektronické hudby od svých dadaistických a futuristických počátků přes poválečnou avantgardu až po klubovou a experimentální hudbu posledních dekád. Zaměřuje se jak na hudební stránku, tak i na evoluci technologie elektronických hudebních nástrojů či na sociální kontext v daném období. Tímto seriálem provází zakladatel projektu Messiah Komplex Jan Němec alias RaveBoy a jednotlivé díly celého projektu Audire probíhají pod kurátorským dohledem Pavla Štěpánka alias Yukimury, producenta projektu Mustakillah Sound.

Ve třiadvacátém díle Audire se vrátíme na americkou scénu a ukážeme si, jak se elektronická technologie odrazila v rockové hudbě 80. let. Prozkoumáme blíže elektroindustriál a zastavíme se i u z něj odvozené fúze s afroamerickou hudbou, souhrnně nazývané avant-funk. Hlavně se nebát samplovat!

AUDIRE – Elektroindustriál & Avant-funk
Punctum, Krásova 27, Praha 3
18. 4. 2019   19:00
XXIII. díl cyklu poslechově přednáškových večerů
Vstupné dobrovolné.

Comments

comments

Vyhledat