Jak pomoci Austrálii? Kupte si brož. Nebo dildo. 

Image by <a href=PixelAnarchy from Pixabay">
Image by PixelAnarchy from Pixabay

V Austrálii hoří každé tamější léto. Kvůli extrémnímu suchu se však požáry letos vymkly kontrole. Zatím zničily více než 10 milionů hektarů země, usmrtily 30 lidí a miliardu zvířat. Celý svět se sevřeným hrdlem roluje články s fotkami hrdinných dobrovolných hasičů a sjíždí videa zachráněných koal. Podle světových médií Austrálie stále hlásí: Každá finanční pomoc se hodí. Přinášíme vám tipy na projekty, přes které můžete Austrálii přispět.  

požár v Austrálii pravděpodobně z r. 2019, Image by sippakorn yamkasikorn from Pixabay

 

Přestože se konečně rozpršelo, ve státech Nový Jižní Wales a Victoria stále hoří desítky požárů, které silný vítr dál roznáší po okolí. Australské úřady konstatují, že souboj s ohněm ještě zdaleka nekončí. Pokud nejste celebrita a nechce se vám posílat nahé fotografie přes Instagram, můžete si vybrat, kterou sbírku podpořit. 

Na Facebooku a dalších sociálních médiích a platformách jako Gofundme bylo založeno nesčetně sbírek. Rekordní sumu se podařilo získat australské komičce Celeste Barber, která svou sbírkou pomohla dobrovolným australským hasičům, získala 51 milionů australských dolarů. Tato sbírka již byla ukončena, peníze hasičům však můžete posílat například přímo zde do státu Victoria nebo do Nového Jižního Walesu na těchto stránkách

Aktivní sbírku na pomoc ohroženým druhům zvířat (WIRES Wildlife Rescue) najdete pod tímto odkazem. Pokud byste chtěli přispět speciálně na záchranu koal, bude vás zajímat veřejná sbírka organizace Koala Hospital. Kvůli běsnícím živlům přišlo o střechu nad hlavou tisíce lidí. Těm můžete pomoci na stránkách Červeného kříže nebo Armády spásy. Do záchranných akcí se zapojilo i Česko, přispět na pomoc australské fauně můžete v rámci sbírky Pomáháme jim přežít, kterou uspořádala Zoo Praha. 

K dobročinné aktivitě se připojily také nejrůznější brandy, které pro tuto příležitost vyrobily speciální produkty. Jedná se například o dřevěnou brož koaly z dílny Bewooden (100 Kč z každé prodané jde do Austrálie). O trochu větší bizarnost se postarali australští výrobci sexuálních pomůcek Geeky Sex Toys se speciálním dildem s mapou Austrálie, kterým se díky pohotovému nápadu zatím podařilo vybrat více než 25 000 dolarů. Pořiďte si taky jedno, celá částka pak poputuje na dobrou věc. Vlnou solidarity se nechala strhnout i značka Balenciaga, jež vyrobila oblečení s potiskem koalích medvídků. Trička za 625 dolarů už však koupit nestihnete, všechna jsou totiž beznadějně vyprodaná.  

text Martina Fridrichová

Comments

comments

Vyhledat