Czechdesign spustil projekt Snoubení

Czechdesign
Czechdesign

Unikátní projekt na podporu lokální designérské scény právě představuje organizace Czechdesign. Poprvé v historii vzniká v ČR katalog zásnubních a snubních prstenů od lokálních šperkařů jako součást projektu Snoubení. Kromě vydání katalogu spouští Czechdesign i e-shop snoubeni.com a poradenskou službu ve svém showroomu.

Prsteny doposud zůstávaly ukryté v realizacích jednotlivých šperkařů a získat o nich přehled vyžadovalo náročný průzkum nebo znalost designérské scény. Stejně tak bylo dosud nemožné prohlédnou a objednat zásnubní a snubní prsteny od designérů online na jednom místě.

Czechdesign se po loňské výstavě svatebních šperků, která zaznamenala mimořádně pozitivní ohlas, rozhodl projekt rozšířit a jedinečným způsobem podpořit tvorbu lokálních šperkařů.

Lidé se na nás pravidelně obrací, abychom společně vybrali ideální zásnubní nebo snubní prstýnek od českého šperkaře. Ten proces, na jehož začátku stojí přání zákazníka, už důvěrně známe. Chyběl nám pouze způsob, jak tuto službu odprezentovat a co nejlépe přiblížit, takže vznik katalogu byla jen otázka času. S designéry pracujeme od roku 2003 a projekt je dalším krokem, jak je propojit nejen s širokou veřejností, ale také mezi sebou. Právě to katalog umožňuje. Snoubení by ale nikdy nevzniklo bez našich zákazníků,“ říká o založení projektu Jana Vinšová, ředitelka CZECHDESIGNu.

Katalog na padesáti stránkách představuje výběr téměř stovky originálních prstenů od Nastassie Aleinikavy, studia JA-RA, Kristýny Malované, Věry Novákové, Hany Polívkové, Evy Růžičkové, Adély Schicker, Ondřeje Stáry, Kláry Šípkové a Jana Vlasáka. Kromě samotných prstenů katalog nabízí i příběh a filozofii jednotlivých tvůrců a kompletního průvodce výběrem. Ke koupi je za 190 Kč na e-shopu, v prodejně Czechdesign a u partnerů projektu.

Tištěný katalog je součástí online projektu, jehož cílem je zásadně zjednodušit cestu zákazníků za vysněným prstenem od designéra. Online platforma snoubeni.com umožňuje získat všechny produktové detaily, možnosti úprav, ceny a přímo prsteny online objednat či si sjednat svatební schůzku plnou inspirace v showroomu. Ten se během několika týdnů přesune z Vojtěšské do Myslíkovy ulice na Praze 1.

Organizace na Snoubení pracovala téměř rok a produkci si kompletně zařídila ve své režii. Image fotografie vznikly ve spolupráci s fotografem Janem Hromádkem, originální grafickou podobu dala projektu art-directorka Klára Plicová.

Comments

comments

Vyhledat