Dobro za rohem: hledají se dobrovolnické akce

foto Tamjdem
foto Tamjdem

Nezisková organizace Tamjdem, o.p.s. vyzývá skrze nový projekt Dobro za rohem  místní občany k vlastní organizaci jednodenní dobrovolnické akce pro jakékoliv neziskové organizace v blízkosti jejich domova. Hlavním cílem projektu je motivovat a povzbudit nejen děti a mládež k zapojení do dění různých občanských iniciativ a zároveň je naučit základům event managementu v rámci online školicího cyklu v přímé spolupráci se školitelem a koordinátorem dobrovolnických aktivit Tamjdemu po celé České republice. Celý projekt poběží od poloviny června až do konce září.

 

Vzhledem k aktuální probíhající koronavirové pandemii muselo několik desítek neziskových organizací pozastavit nebo úplně zrušit některé ze svých činností, což pro některé z nich může mít neblahé následky. “I pro nás to znamenalo zrušení
4 dobrovolnických Víkendovek, pozastavení spolupráce se 4 neziskovými organizacemi a odmítnutí 16 natěšených dobrovolníků” říká ředitelka Tamjdemu, Markéta de Almeida Marques.

 

Vysoká poptávka ze strany neziskových organizací, se kterými Tamjdem přes 7 let spolupracuje, a zapojení týmu “rychlého nasazení” do aktuálního dění přivedla na svět myšlenku online proškolení potencionálních zájemců o organizaci jednodenní akce pro jakoukoliv neziskovku ve svém regionu. Zájemci  na příklad mohou mít chuť nějaké neziskovce věnovat svůj čas a energii, akorát jim chybí znalosti a zkušenosti z pořádání dobrovolnického projektu a nemají ještě vybranou neziskovou organizaci, do jejíhož života by se mohli na chvíli zapojit. Nebo naopak vědí o určité neziskové iniciativě blízko jejich domova, ale neví jak a s čím by jim mohli pomoci nebo jak zapojit ostatní dobrovolníky do své akce. Ve všech případech jim Tamjdem během čtyř kolového školicího cyklu nabízí pomoc s přípravou vlastního projektu od A do Z. Školením, které se uskuteční formou on-line setkání, skupinu regionálních leaderů provede zkušený školitel a koordinátorky Tamjdem aktivit. 

 

Co vás projekt naučí, jak a do kdy se regionální leadeři mohou přihlásit

Díky projektu Dobro za rohem si člověk rozšíří obzory, naučí se vést a dotahovat plány do konce, zjistí co všechno projektové řízení, či organizace akce obnáší a zároveň tak  pozná své slabé a silné stránky. Není výjimkou, že během školicího cyklu a pak samozřejmě i během samotné realizace akce, člověk určitě narazí na zajímavé lidi ve svém okolí. Během online školení, kterým Tamjdem bude zájemce celou dobu provázet společně narazí na témata:

  • Projektová koordinace a event management
  • Základy PR a marketingu, psaní kreativních textů
  • Spolupráce a komunikace se zástupci neziskových organizací
  • Zapojení, motivování a vedení skupiny lidí
  • Metody neformálního vzdělávání


Přihlásit se může každý skrze přihlašovací formulář do neděle 14.června 2020: https://1url.cz/@prihlasovaciformular .

https://www.tamjdem.cz/cs/zapoj-se-do-dobra-za-rohem-a-pomoz-sve-neziskovce

 

Comments

comments

Vyhledat