Nová hudba v Radiu 1

Čerstvá hudba v Radiu 1 plus komenty. TENTO TÝDEN SE SPECIÁLNÍ BĚLORUSKOU ÚČASTÍ!
Zde Spotify playlisty:
!!! – Let It Fall (ft. Maria Uzor) / Žofie opět dodala kopu výtečných věcí. tady nezvykle a příjemně vyklidněný čakáči.
A. G. Cook – Windows / je libo sedmidiskovou eklektickou kanonádu? máte v deskách, tady ukázka.
Afriqua – Wagwan Bhagwan? / do afriky nepojedeme, tohle je amík z berlína a jeho nadrcaná klubovka.
AKSK (Suzanne Kraft & Adda Kaleh) – Strong Like Nature / Květináč doporučil desku a dan w tuhle krásnou písničku. výtečný spojení.
Ambassadeurs – Nocturnes / povědomá klepatůra od Josefa.
Andy Bell – Love Comes In Waves / Tomáš s gustem doporučil. mohykán teniskozíračství pumpuje zkreslený vlny lásky.
Baasch – Jezyk / tu jest karfúr, tu jest jež. josefův syntetickej výlet k sousedům.
Bartees Strange – Boomer / tenhle chlapík se svojí kytarou vůbec nemaže a přináší to čerstvý závany do lehce vychladlýho kytarovkovýho rybníku. bum.
BRONSON – FOUNDATION / doporučeno z mnoha stran. kucí z odesza a jejich novej projekt na ninja tune. gradačka jako prase.
clipping. – Say the Name / přísnej rapovej experiment opět zasahuje. nutný zlo do každýho zaprášenýho kanclu.
Cut Copy – Like Breaking Glass / z austrálie do kodaně a zpátky. kluci už na nový desce (přiložena) tolik nejančej a naopak se inspirovali severskym ambientem. kupodivu to celý dost zahřeje.
Dlina Volny – I’m Not Allowed / bělorusko. minský synthwavový trio, který podepsal johnny jewel na svym labelu italians do it better. valí to.
Ela Minus – megapunk / jednoznačně současná tzv. artist to watch. hudebnice z kolumbie a její na přísno sypaný elektro dodal mike.h.
Father John Misty – To R. / podle eltona johna jeden z mála lidí, kterej ještě píše písničky. jsem četl teda. je to moc hezký a všema deseti to nahodil samozřejmě také Vladimír.
Flatbush Zombies – Afterlife (prod. James Blake) / houjé. nazlobenej blejk je taky supr blejk. tady s rapovejma klasikama. báječný disharmonie.
girl in red – rue / velkej písničkářskej talent z norska a písnička věnovaná všem milovanejm, který zasahuje její duševní zdraví. brzo bude debut, já se moc těšim teda.
Glass Animals – Hot Sugar / Vojtěch prej masivně spoko. zakuste tenhle fantasticky zprodukovanej track, stejně jako celou (nesmírně barvitou) novou desku.
Groove Dealer – Pozhar Yunosti / bělorusko. minskej multižánrovej kolektiv a silný vyjádření lásky k obyvatelům jejich domovskýho města.
High Contrast – Time Is Hardcore (ft. Kae Tempest & Anita Blay) / vau! kate, vlastně nově kae (pozor) posílá svojí silnou vypravěčskou epiku/lyriku do striktního lincolnova beatu. doporučil dan w.
CHAI & Hinds – UNITED GIRLS ROCK’N’ROLL CLUB / já myslim, že ten název vypovídá za všechno. dvě supr zajímavý kytarovky a jejich společnej starostlivě bezstarostnej trek.
Charlotte Day Wilson – Take Care of You (ft. Syd) / opět žof a její zásah přímo do středu terče. výtečná kombinace kanadskýho a kalifornskýho soulovýho písničkářství. doják a ty zkreslený bicí k závěru!
Chynna – stupkid / ach jo. bohužel už posmrtnej trek od výtečný filadelfský rapperky. vyšel na její nedožitý 26. narozeniny.
IDLES – Model Village / fascinuje mě, jak tahle britská kapela dokáže vtáhnout zmatenost a hněv současnýho světa do jasnejch vypalovaček. k tomuhle singlu taky udělal animovanej videoklip michel gondry. deska už brzo.
Jon Gurd – The Dream / oblíbenec dana w i josefa. a tip na tenhle trek přišel i z vícero směrů, tak neni vo čem. tak příjemný snění, přeju.
Jónsi – Cannibal (with Elizabeth Fraser) / vau. elizabeth z cocteau twins a jónsi ze sigur rós. to všechno v produkci a. g. cooka (viz výše). to je docela nebeský, ne? nemůžu se dočkat alba.
LXURY – Blue Orchid / britskej producent a další tip od dana. čistá a vybraně nasekaná klubovka.
Mammút – Prince / drahej Jerry si vyžádal vejlet na island, tak poďme! jemnota s vostrejma kytarama, pěkně to probublává.
Marie Davidson, L’CEil Nu – Renegade Breakdown / nesmiřitelná kanadská producentka nově do mixu přihodila i trochu toho francouzskýho smyslu pro taneční drámo. celý album brzo vydá ninja tune a bude to dost v pořádku si myslim.
Mildlife – Vapour / hodně sympatická tanečně-harmonická kytarovka. prej nemáte furt skrolovat a vyčesat pavučiny ze svých myslí. myslí si to samý i garant songu tomáš nawar?
MIRTL – Razrazayuchy neba krylom / bělorusko. krásná čerstvá synťákovina z malýho městečka na pohraničí s polskem.
Nemiga – Belyj Tsvetok / bělorusko. jak řiká vojtěch, takovej minskej moses sumney spojenej s leností yung leana (to řikám zase já). dojemný to je a produkčně strašně dobrý.
Okay Kaya – Comic Sans / „since you’ve been gone, everything’s in comic sans. everything’s funny wrong. since you’ve been gone. can’t go on.“ ani se mi nechce moc víc dodávat. norsko-americká písničkářka vydala překvapivou karanténní mixtape (máte ji dole) a stojí to za to.
Oliver Coates – Butoh baby / co takhle řádnej ponor do umělejch smyčců a zkreslenejch živejch violoncell? rao to doporučil i z dovolený.
Phoenix – Identical / a hele, frantíci jsou zpátky. a tentokrát s trackem, kterej se opět objeví v coppolovic filmu. video k tomu vzdává hold zesnulýmu philippu zdarovi z cassius. hezký to je.
Ruthven – Have You Decided? / a rovnou ještě jeden rao. a k tomu řádné soulové britství, na kterém participoval také jai paul. neni o čem.
Sevdaliza – Habibi / právě vyšlá deska íránsko-holandské umělkyně to zase všechno láme a otáčí na ruby. a jak krásně! brzo si to budete moct ověřit i v praze. mezitím trocha klavíru a syntetiky.
Sufjan Stevens – Video Game / už se k té desce konečně schyluje. sufjan hodně potěšil tentokrát hodně rovnym hitem. a dokonce má pouhý 4 minuty!
Sylvan Esso – Rooftop Dancing / videoklip k tomuhle singlu americkýho dua ukazuje nyc, jak vypadá právě teď. podobně volnýho místa má i sama písnička. a je to vlastně moc dobře.
Tame Impala – Is It True (Four Tet Remix) / to je tak, když se jeden perfekcionista sejde s druhym. nevyjde z toho perfektní rubikova kostka, ale emotivní song z jinýho světa. těžko věřit, že jde jenom o remix.
The Cribs – Running Into You / jednoduchý. nařvaný. a prudce melodický. pardálové satirickýho kytarovýho indýčka to chytli za správnej konec činelu.
The Japanese House – Dionne (ft. Justin Vernon) / britská písničkářka má venku moc příjemný ep a tuhle vypomohl dokonce sám justin. nechybí hlasový modifikátory a proradně zkreslený bicí. to jo.
Tim Shiel – Coliseum (ft. Genesis Owusu) / australskej moderátor a elektronickej vohybač se vám timhle trekem dostane do nečekanejch zákoutích mozku.
Tomberlin – Wasted / pšt, tohle produkuje sám alex g. jinak za hudbu můžu extra talentovaná kalifornská písničkářka.
Tropical Fuck Storm – Legal Ghost / wlado doporučuje tuhle australský psychedeliky a jejich předělávku songu ze čtyřstopýho šuplíku. intenzivní bouřka, ostatně jako vždycky.
Working Men’s Club – Valleys / tuhle mladíčci strašně dobře teasujou debutovou desku. tady připomínaj raný primal scream skřížený s temnotou the fall.
nove singly\2020-08-28\
==============================
7krát3 & Mike T – Brko a deka / neni nad dozvuky končícího léta, štěpán vo tom ví svý.
All Mad Here – Cops With Guns / čerstvě složená kapela a jejich reggae ve světě za zrcadlem.
B4 – We Are Stars (Ventolin Remix) / nakroucený tance z výtečný remixový desky plastovejch oken.
badfocus – defy / novej talent a taky člen kapely teepee.
Bára Zmeková – Kostra (Lang Biank remix) / a další povedená remixová deska do sbírky, tentokrát jde o lunaves. první místo velký sedmy ví svý!
Carya – Castalia / předalece vzdálený kytary a bicí mašina pohozená v rohu místnosti. nechybí naznačený vokály a pocit bezčasí.
Edúv Syn – Slzy a Plač / to zvláštní propojení smutnýho folkóru s temnou trapovou elektronikou je strašně strhující.
Fetch! – Zlatej řetěz / neni nad přesně řízenej kopanec od silver rocket!
Giudi – Flower & Snakes / producentka a zpěvačka, která s každym trekem zní úplně jinak a furt hodně zajímavě. tady tak trochu připomíná zase jinou hudebnici od písmene g.
GLEB – DaysGo (ft. TY) / nadhled, flow a masivně chytlavý instro. jste ready? máte čo poveďat?
J Lock – Lovender / protřelej producent.
JayRo – hey friend / pravidelní zásobovači tak příjemně línýho synthpopu. přátelé potěšili taky zkreslenou kytarou.
Kapitán Demo – Řekni mámě, ať ti koupí Bentley (ProGram, Givi Kross) / to by bylo, aby se i tihle floutci nezastavili. tentokrát je teda ale vstup povolenej pouze pod 18 let, tak vopatrně.
Lab On Fire – Berlin Night / sympatickej náčich putovánim po berlínský metropoli. jak jinak, než za soumraku. refrén nechybí.
SAYS – Halfblood / slovenští princové dvojí krve a jejich sofistikovanej přístup ke kytarám.
Tamara – Arizona / neskutečnej uchočerv! další melodickej zářez nový pražský indie senzace. a to už jsou ty bláznivý vedra tak nějak pryč.
Tara Fuki – Kdyby / důstojná oslava 20 let fungování. nová deska brzo a krásný kdyby tady.
The Tchendos ft. DJ Flux – Černá Madona / tématicky v mnohym podobný s kolegy all mad here (viz výše). wokurka a jeho vostrá tlačba.
Toello – Bats & Butterflies / příjemnej slovenskej indie-pop. chytlavka.
vypsaná fiXa – Pojedeme spolu / tak snad ještě těch pár vejletů stihnem, no ne?
DESKY\2020-08-28\
==============================
A. G. COOK – 7G (2020) (electronic, experimental)\
AKSK (Adda Kaleh & Suzanne Kraft) – Things We Do (2020) (groove, soul, pop)\
ALLRED,DAVID – Baba Bruloakr (2020) (folk, experimental)\
BRADFIELD,JAMES DEAN – EVEN IN EXILE (2020) (rock)\
BRIGHT EYES – Down in the Weeds, Where the World Once Was (2020) (indie, folk)\
BRONSON – BRONSON (2020) (electronic)\
BULLY – SUGAREGG (2020) (kytary)\
CROATIAN AMOR – All In The Same Breath (2020) (electronic, ambient)\
CUT COPY – Freeze, Melt (2020) (electronic, indie)\
DISCLOSURE – Energy (2020) (dance)\
DUCKWRTH – SuperGood (2020) (rnb)\
FETCH! – Semifinale (2020) (rock, silver rocket)\
GLASS ANIMALS – Dreamland (2020) (indiepop)\
GURD,JON – Lion (2020) (deep house)\
HUDSON MOHAWKE – B.B.H.E. (2020) (electronic, wonky)\
JAGA JAZZIST – Pyramid (2020) (jazz)\
KILLERS,THE – Imploding The Mirage (2020) (kytary, pop)\
KOŇE A PRASE – Bramborové hity (2020) (pisnicky)\
LEWIS DEL MAR – AUGUST (2020) (indiepop)\
MAIDZA,TKAY – Last Year Was Weird, Vol. 2 (2020) (rap, rnb)\
MOSSHART,ALISON – Sound Wheel (2020) (rock, blues)\
NO JOY – Motherhood (2020) (kytary, shoegaze)\
OKAY KAYA – Surviving Is The New Living (2020) (lofi, indiepop)\
OLSEN,ANGEL – Whole New Mess (2020) (pisnickarina)\
OWENS,KELLY LEE – Inner Song (2020) (electronic)\
PASKO,CAITLIN – Greenhouse (2020) (piano, ambient, indiepop)\
PECK,ORVILLE – Show Pony (2020) (country)\
PORTER,GREGORY – All Rise (2020) (jazz)\
PROHRA PRAHA – Igor (2020) (rock, silver rocket)\
SECRET DRUM BAND – Chuva (2020) (electronic, experimental)\
SECRET MACHINES – Awake in the Brain Chamber (2020) (kytary, postpunk)\
SEVDALIZA – Shabrang (2020) (electronic, triphop)\
SON LUX – Tomorrows I (2020) (indie, experimental)\
SYSTEM OLYMPIA – Delta of Venus (2020) (synth, electro)\
ULVER – Flowers of Evil (2020) (nocturnal pop)\
VLNĚNA – Maly ohne (2020) (rock, silver rocket)\
WASHED OUT – Purple Noon (2020) (chillwave, synthpop)\
WHITNEY – Candid (2020) (indiepop, covery)\
WIDOWSPEAK – Plum (2020) (indiepop)\

Comments

comments

Vyhledat