Bio Oko znovu chystá prvomájovou sousedskou slavnost Františkovy lásky

Letenské Bio Oko chystá na 1. května oblíbenou akci. Ulice Františka Křížka se na jeden  den promění na netradiční sousedskou slavnost Františkovy lásky, na niž jsou vítaní nejen obyvatelé okolních ulic, ale kdokoliv, kdo bude mít cestu kolem. Dominantou  prostoru před Biem Oko se stane jako obvykle prostřená společná tabule, kam každý  z návštěvníků může přispět čímkoliv ze své kuchyně. Hosté se mohou těšit na zábavný program, který vyvrcholí projekcí filmu Amélie z Montmartru v sále kina. 

Bio Oko pořádá netradiční prvomájovou slavnost Františkovy lásky již posedmé. Sousedskou  hostinu odstartuje ve 12:00 společný oběd u velké tabule v prostoru před kinem. Hodovat se  však bude i po zbytek odpoledne až do 20. hodiny. Je vítáno, aby návštěvníci Františkových  lásek nosili kulinářské příspěvky na společný stůl a na místě tak mohla vzniknout sousedská  výměna tradičních rodinných receptur. Součástí programu bude také divadlo pro děti,  animační dílna, workshopy, škola vokálu a samozřejmě taky dobře zásobený bar kina a stánky s občerstvením. Vstup na venkovní program je zdarma.

Přímo v prostorách kina se mohou návštěvníci nedělní slavnosti těšit na prodej merche Bia  Oko (diáře, ledvinky, taštičky…) spojený s „hrabárnou“ posledních kousků starších motivů.  Výtěžek z prodeje věnuje kino na charitativní účet pro Ukrajinu. Retro vintage second hand Kuzmarkt využije prostory na další Letenský blešák.

Ani promítačka Bia Oko nebude mít nedělní klid. Už v 10 ráno, kdy se venku bude vše ještě  chystat, čeká na malé diváky (a jejich rodiče) projekce animáku Zlouni. Děti si můžete „odložit“ také na projekce filmů Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství s českým dabingem ve 12:20 nebo Proměna v 15:20. V 17:30 se na plátno chystá Amélie z Montmartru, která je tváří  letošního vizuálu. Večer mohou diváci zajít ještě na snímek Nejhorší člověk na světě, který  celou slavnost zakončí.

Vedle oblíbeného vnitřního baru, bude pro odpoledne zřízen i bar venkovní a jako vždy bude  ulice Františka Křížka poseta stánky z okolních podniků. Bistro Koule nabídne své sýrové  kuličky, Teplá kačka legendární asijské dim sum knedlíčky. Výběr z občerstvení doplní ještě  Ezra’s Bagels a More than Nuts.

 

Od 12 do 18 hodin mohou dospělí i děti navštívit některé ze zábavných workshopů. Muddum Art Space chystá keramický workshop, kreativní centrum Vzletná nabídne možnost výroby létajících příšer a stylové papírnictví Papelote se bude snažit dokázat, že kreativita začíná na  papíře. Všechny zmíněné stánky budou na místě prodávat svůj sortiment. Aeroškola chystá  pro děti oblíbenou animační dílnu a Prague Sirens zase školu vokálu i vystoupení. V 15:15 si  pro děti přichystal Alfréd ve dvoře 30minutové divadelní představení Vlk Šedivák. Pokud si  po některé z projekcí budou chtít diváci protáhnout tělo, mohou se připojit na jógu. Jóga Letná  chystá v 16:00 do 17:00 lekci pro začátečníky. V 19:15 se můžeme těšit na hudební vystoupení  jazzové formace Petra Ernyei Trio. 

Malý stánek před Okem bude mít i cestovatelský obchod Pod 7 kilo s demonstrací par svých  super lehkých věcí. Running Mall ukáže, jak má probíhat správný běžecký trénink a zájemci  si zde mohou zkusit diagnostikovat správný došlap.

Celý program naleznete na www.biooko.net

 

Comments

comments

Vyhledat