Weltraum si pozve do Bike Jesus ženský berlínský techno sound

Klub Bike Jesus čeká poslední únorovou sobotu 25. 2. další energická techno jízda. Pražský kolektiv Weltraum tentokrát na společnou noc přizval představitelky současného berlínského techno soundu – DJky Inverno, Agatu a Ká z kolektivu BLVSH.

Šestičlenný kolektiv BLVSH, který na konci roku 2019 založily Inverno a Naivblu, je nekompromisní jak v ostré hudbě, tak ve své misi za spravedlivější rave kulturu. Uskupení, jehož členky a rezidenti několikrát vystoupili v legendárním studiu HÖR, bylo totiž založeno i za účelem zviditelnění, vzájemné podpory a propagace nových talentů označovaných zkratkou FLINTA, což je anglická zkratka pro ženy, lesby, inter, nebinární, trans, genderqueer a agender osoby Dlouhodobě se kolektiv snaží přispět ke zviditelnění žen, trans a nebinárních osob a jejich rozkvětu (proto také označení BLVSH, které symbolizuje slovo rozkvět) na klubové scéně. 

BLVSH vydává podcasty a pravidelně pořádá akce, kde dává příležitost vystoupit i nováčkům či DJům, kteří si chtějí rozšířit portfolio. V rámci komunitního networkingu provozuje BLVSH také takzvané open decs, pořádá panelové diskuse a akce, kam zve známé tváře reprezentující FLINTA. V neposlední řadě organizuje ravy v berlínských klubech jako je ://about blank nebo Alte Münze.

Pražský techno kolektiv Weltraum založili před dvěma lety uznávaný český DJ Slater a tehdy čerstvě začínající DJky Eva Falt a ka.za. Později se ke kolektivu připojil také rezident labelu Rush27 Axis Alpha. Weltraum vyniká rozmanitým hudebním zaměřením, které osciluje mezi temným hypno industriálním soundem a rychlým minimalistickým beatem. Kolektiv kromě pořádání eventů spravuje také podcast, do kterého zve pravidelně hosty, kteří nejlépe prezentují členský techno záběr. 

Společná BLVSH a Weltraum noc odstartuje ve 22.00 a potrvá do úsvitu. Vstupenky na akci budou k dispozici na místě v cenové relaci od 150 do 250 korun. Více informací najdete na Facebookové události

 

Comments

comments

Vyhledat