Nejbližší akce Open House: Betlémská kaple, stopy Jana Zrzavého i stadion Strahov

foto: Tomáš Sysel
foto: Tomáš Sysel

Letní prázdniny se překlopily do druhé poloviny, my jsme zjistili, jaké akce chystá Open House Praha na srpen. 

O víkendu můžete po delší době znovu nahlédnout do zapomenuté a skryté Betlémské kaple na Žižkově. Tento sakrální skvost je unikátní tím, že v sobě spojuje prvky secese a kubismu. Jeho autorem je architekt Emil Králíček, který v Praze postavil více realizací v kubistickém stylu. Těmi nejznámějšími jsou například kubistická lucerna na Jungmannově náměstí nebo dům Diamant.

V neděli navečer se můžete vydat také na procházku po oblíbeném místě Pražanů. Letenská pláň i s přilehlým parkem v létě poskytuje vítaný úkryt před rozpálenými ulicemi města.  Vycházka připomene nejen historii pláně, ale také výrazné budovy v jejím bezprostředním okolí – například objekty muzeí, zchátralou tenisovou klubovnu, školu, obytný blok Molochov nebo zámeček.

foto: Tomáš Sysel

V srpnu můžete také vyrazit také po stopách známého českého výtvarného umělce Jana Zrzavého, který žil a tvořil především na Malé Straně a Novém Světě. Akce se koná v rámci doprovodného programu festivalu Prague Pride, který začne již za pár dní. 

Na konci srpna vás čekají procházky po Starém Městě do Haštalské čtvrti nebo Smíchovem po zahradách a letohrádcích. V Kalendáři akcí najdete také nové termíny prohlídek Velkého strahovského stadionu a Nákladového nádraží Žižkov.

Comments

comments

Vyhledat