Knihovna ožije dokumentárními filmy, ožijte s ní

Máte rádi dokumentární filmy? Pak neváhejte navštívit knihovnu, která se od září zapojí do projektu Institutu dokumentárního filmu KineDok. Promítací cyklus bude probíhat do dubna příštího roku v Divadelním a filmovém oddělení na Mariánském náměstí. Zdarma. Jedinečný projekt je koncipován jako komunitní událost s klubovou atmosférou, čímž doplňuje stávající nabídku v sálech budovy. 

Divadelní a filmové oddělení plánuje využít specifického prostředí původního interiéru knihovny z 20. let 20. století. Kromě dokumentárních filmů se diváci mohou těšit na doprovodný program za účasti autorů snímků, dále na lektorské úvody či diskuse. 

„První projekce proběhne 25. září od 17:30. Příznivci dokumentárního filmu se mohou těšit na snímek japonsko-české dokumentaristky Haruny Honcoop Olympijský mezičas. Další promítání se chystají na 30. října (Blix Not Bombs), 27. listopadu (Všichni lidé budou bratři), 18. prosince (projekce studentských filmů FAMU shorts). Bude to jedinečný zážitek na jedinečném místě,“ zve Dita Lánská, vedoucí Divadelního a filmového oddělení.

KineDok přinese 19 zahraničních i tuzemských celovečerních filmů, na plátně se objeví i další krátkometrážní. Do projektu je zapojeno 6 partnerských zemí. Nabídka představuje trendy v dokumentární kinematografii i aktuální témata na sociopolitické kulturní scéně. Projekce probíhají na stovkách zajímavých míst Evropy, jedním z nich bude zanedlouho také Divadelní a filmové oddělení. 

KineDok je projekt Institutu dokumentárního filmu. Je realizován s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Státního fondu kinematografie, Ministerstva kultury a Magistrátu hl.m. Prahy. 

 

Více: https://kinedok.net/

Comments

comments

Vyhledat