Jak poznat zralý meloun

Co žen a do melounů se nevidí, říká se. Nezralý meloun v létě člověka naštve. A přece musí existovat způsob, jak to zjistit!??

Sehnali jsme pro vás několik tipů, jak poznat zralý meloun už v obchodě:

Jak poznáte, že je meloun zralý?

  • Světlá skvrna na melounu vznikla tím, jak ležel na zemi. Žlutější skvrna znamená zralejší meloun. 
  • Čím sušší/hnědší je stopka, tím je meloun zralejší. Zelená stopka znamená ještě nezralý meloun. 
  • Střední velikost (6-10 kg) je ideální. U menších melounů je větší pravděpodobnost, že budou málo zralé. U větších je naopak zase riziko, že budou přezrálé. 
  • Na poklep dutější zvuk melounu potvrzuje zralost.

Informace nám poskytli v Kauflandu. Tam nyní seženete třeba:

Meloun vodní – červený nebo žlutý. Obsahuje až 90 % vody a má sladkou, osvěžující chuť s lehkým aroma. Konzumuje se samotný čerstvý, ale je též výbornou složkou ovocných salátů a lze z něj i listovat šťávu. Můžete si vybrat i bezsemennou variantu.

 

  • Meloun vodní baby K-Bio – tento červený bezsemenný meloun si je v BIO kvalitě a menší velikosti.
  • Meloun žlutý – žlutá až světle zelená dužina má jemnou a sladkou chuť a podobně jako vodní meloun je perfektním letním osvěžením. Konzumuje se jak samotný, zbavený semínek a kůry, nakrájený na kousky, tak jej lze kombinovat s libovolným, nejlépe barevně výrazným ovocem. V nabídce Kauflandu najdete i bezsemennou variantu.
  • Meloun Cantaloupe – sytě oranžová a aromatická dužina má sladkou chuť a výborně se hodí k parmské nebo sušené šunce. Na tuto pochoutku nedá žádný Ital dopustit.
  • Meloun Galia – aromatický meloun s výrazně sladkou dužinou žluté barvy je vhodný do salátů nebo jako osvěžující čerstvá svačinka.
  • Meloun Piel de Sapo – chuť melounu je nasládlá a příjemně aromatická. Má všestranné použití podobně jako žlutý meloun nebo jiné cukrové melouny. Nejčastěji se konzumuje čerstvý nebo v ovocných a zeleninových salátech. 
  • Meloun Dino – cukrový meloun se sladkou, aromatickou dužinou se šťavnatou konzistencí.

Další naše návody:

 

Nejlepší chleby

Jak jsme vyzráli na moly. S vosičkami to konečně šlo:

Comments

comments

Vyhledat