Kulinářský letní tábor pro děti

foto IPPA
foto IPPA

Týdenní kurzy zaměřené na jednu ze světových kuchyní nabízejí zábavu pro děti pod vedením zkušených lektorů.

Pod odborným dohledem Ivety Fabešové proběhly od začátku prázdnin už dva – spolu se zkušenými lektory a cukráři z Mezinárodní pražské cukrářské akademie (IPPA) měly děti možnost „procestovat“ oblíbené gastronomické ráje, Itálii a Francii. Vyrobily si vlastní těstoviny (byli byste překvapeni, kolik druhů existuje!), lasagne i tiramisu, vlastnoručně zasázely bylinky a také se naučily základním frázím v daném jazyce, aby si nejrůznější laskominy mohly na výletech po zeměkouli objednávat samy. V týdnu věnovaném Francii se zase podívaly na zoubek zapečeným sendvičům, bagetám i proslulým francouzským cukrovinkám jako třeba čokoládové pěně nebo makronkám.

29. července to děti znovu roztočily v kurzu zaměřeném na Českou republiku, ve kterém nechyběly povidlové buchty ani pořádná svíčková. Proběhl i malý kurz etikety, kde si děti oprášily základy stolování, a hodina věnovanou různým nářečím.

 

Přesný itinerář a další informace o kurzech najdete na www.ifcafe-ippa.cz v záložce kurzy pro děti.

 

IVETA FABEŠOVÁ, majitelka kaváren IF Café a cukrářské akademie IF Café IPPA 

Po účasti v soutěži Master Chef „Na nože” si otevřela svoji cukrářskou výrobu, ve které začala vyrábět cukrářské produkty pro lokální kavárny. V roce 2012 otevřela svojí první vlastní cukrárnu IF Café. Zájem o kvalitní cukrařinu a o to, jak produkty vyrábí byl obrovský. V další cukrárně tedy postavili prosklenou výrobu, která je srdcem celého prostoru a zároveň dává zákazníkům možnost nahlédnout do celého procesu. Z malé rodinné cukrárny se stal celorepublikově uznávaný koncept IF Café, který dělá cukrařinu na nejvyšší úrovni. V současné chvíli má čtyři pobočky v centru Prahy. Sama sebe neustále vzdělává a navštěvuje Masterclasses v zahraničí, a právě tak se zrodila myšlenka postavit v Praze mezinárodní akademii. 

 

Comments

comments

Vyhledat