Streetfood a víno: Bistro KRO startuje novou letní pop-up sérii Párování

Bistro KRO ve Vršovicích přichází s novou letní sérií pop-upů, která propojí víno, street food a hudbu. V rámci Párování dorazí každý měsíc jiný spřátelený kuchař, který představí zábavný streetfood, a doplní jej lokální vinař se svou produkcí. Večer doplní DJ sety a hudba k tanci i poslechu. První akce proběhne už tento pátek!
„Chceme lidem nabídnout neformální večery plné skvělého jídla, zajímavých vín a letní atmosféry. Naší ambicí je, aby se KRO stalo místem, kde se potkávají lidé z gastra, vinaři a hosté, kteří ocení kvalitní street food a naturální vína,“ říká David Dorotík, šéfkuchař KRO Vršovice a jeden z autorů konceptu.
První PÁROVÁNÍ odstartuje už tento pátek 30. května, kdy do KRO dorazí vinařství Porta Bohemica a šéfkuchařka Anička Vejvodová (Nhà hai hành). Hosté se mohou těšit na pavlišovský řízek v „do ruky“ úpravě, naturální vína a hudební program v režii Lucase Hulana.
Termíny a hosté:
Květen: 30. května
Porta Bohemica feat. Anička Vejvodová (Nhà hai hành)
Červen: 26. června
Plenér feat. Katka Jakusová (Slice Slice Baby)
Červenec: 31. července
Podkovné feat. Petr Židek (Alma)
Srpen: 28. srpna
Vinobraní s Alma wines feat. Big Smokers
Lisování čerstvé hroznové šťávy, šlapání hroznů, biodynamický burčák.
Září: 25. září
Dany’s wine feat. Andrea Sirtori (Sugo)
Wine – bites – tunes. Celé léto v KRO.
O KRO
Bistra a kavárnu KRO založil Vojta Václavík, který působil jako kuchař ve finediningových restauracích v Česku i Norsku. Kombinuje zde techniky a postupy ze špičkových kuchyní s přímočařejšími pokrmy, přátelským servisem a uvolněnou atmosférou, díky čemuž KRO představuje ideální místo pro každodenní návštěvu všech, kteří mají rádi dobré, kvalitní a promyšlené jídlo z lokálních surovin. První KRO otevřelo na Vinohradské v roce 2019, KRO Vršovice se přidalo v září 2023. Václavík a jeho tým stojí také za gastronomickým konceptem Alma Prague na Novém Městě.