Vege tip: Tempeh v Kro
Kro máme rádi už od jeho otevření.
Nápaditá kuchyně, která se poučila z fine diningových postupů, ale ceny jsou spíš bistro než restaurace.
Není divu, že se podnik rozšiřuje – my máme stejně aspoň zatím nejradši původní provozovničku na Vinohradské, která má i zahrádku, i když letos na ni zatím mc teplo není.
Chodíme tam pořád dokola na kuře (grilované, nebo na paprice), ale když jsme se konečně dokopali k něčemu jinému, byli jsme stejně nadšení: dvě podoby jejich domácího(!) tempehu, jedna v indické verzi „butter masala“ , druhá jako kombo s jejich vlastní kvašenou zeleninou, rýží (nejlepší rýže ve městě po již zaniklých Brixton Balls!) a demi glace, to je čistá radost, navíc je to plné bílkovin a vitamínů. Yum!
Takže pokud chcete bezmasé jídlo, které nebude bez nápadu, nebid eti salát ani těstoviny s rajčatovou omáčkou, Kro může být skvělá volba. Pro vegetáře tu mají ještě i květákový tabouleh.
https://www.krokitchen.cz/bistro-rotisserie-vinohradska