Prožijte sváteční čas stylově v Manifestu a nepropásněte poslední příležitost navštívit to na Smíchově

foto: Manifesto
foto: Manifesto

Manifesto Market na Smíchově i Florenci již prošel proměnou, aby poskytl pohodlí za každého počasí – kapacita krytého sezení se navýšila pod plátěnými střechami, teplo se line od ohřívačů a dají se rezervovat průsvitná iglú. Týdny zbývající do konce roku skýtají poslední šanci k návštěvě Manifesta Smíchov.

2. ledna totiž tento pop-up, o jehož architektonických kvalitách obsáhle publikoval světově nejuznávanější designový portál Dezeen, skončí. Na Florenci se kromě stromečků objeví nad ikonickým dlouhým stolem pod plátěnou střechou staré křišťálové lustry. Jako dárek pro návštěvníky uspořádá Manifesto několik koncertů a hudebních vystoupení zdarma a také chystá celodenní oslavy Silvestra.

Pětimetrový strom českého původu se na obou lokacích rosvítil před 10 dny – a napájí jej bude energie z obnovitelných zdrojů od Nano Energies. Již od začátku měsíce si svařené víno a nápoje můžete vychutnat namísto jednorázových papírových kelímků vychutnat z červeno-bílých dvoudecových porcelánových hrníčků české výroby v nezaměnitelném designu Manifesta, což je další krůček směrem k udržitelnosti. Vytápěná iglú mohou návštěvníci rezervovat prostřednictvím portálu GoOut.

Pro snadnou orientaci v nové sezónní nabídce si mohou návštěvníci u každého stolu naskenovat QR kód a inspirovat se tak tipy z nových menu i bestsellery oblíbenými u ostatních hostů. Během listopadu a prosince zůstává otevírací doba Manifesta od středy do neděle vždy mezi 11:00 – 22:00.

„Zimní proměna potrvá krok za krokem více než tři týdny a výsledek představíme v plné kráse 20. listopadu. Manifesto Winter Market bude otevřen po šest týdnů. 2. ledna začne na Florenci zimní pauza, zatímco smíchovské Manifesto na lokalitě vedle Národního domu zcela skončí, podle původního plánu. Zveme všechny Pražany, ať si přijdou užít pobyt venku i uprostřed města. V centru jsme vytvořili jedinečné prostředí, kde se dá v zimě strávit příjemný čas s blízkými na čerstvém vzduchu,” vysvětluje Martin Barry, zakladatel populárního konceptu, jenž dříve navrhoval veřejné prostory s celoročním provozem – například v Kanadě nebo dalších zemích s chladnějším podnebím.

Co je nového
Tým designérů Manifesta již nyní vybavil obě lokality vyhřívanými kupolemi – útulnými iglú. Je možné je sdílet s dalšími hosty nebo rezervovat pro svou skupinu prostřednictvím portálu GoOut, některá dokonce se zvýšeným pohodlím a lahví šampaňského Veuve Clicquot. Možnost krytého sezení se rozšířila také o velkoplošné plátěné přístřešky, které prostor udržují v teple a vytvářejí příjemně intimní atmosféru, a k dispozici jsou i deky. 

Na straně kulturního programu nabídne Manifesto Smíchov živou hudbu a DJs každý čtvrtek, pátek a sobotu, zatímco Manifesto Florenc bude nadále hostit páteční Nightmarket s živou hudbou a několik příležitostných párty podzimní a zimní sezóny. Aktuální program je na nové adrese manifestomarket.com. 

Podzim přináší celou řadu sezónních lákadel, speciálních menu i nových podniků. Zbrusu nová restaurace Le Petit Bouillon francouzského šéfkuchaře Alexise Manacha servíruje delikatesy, které mohou být bez nadsázky považovány za součást francouzského kulturního dědictví: boeuf bourguignon, cassoulet toulousain či ratatouille, k tomu vybraná vína, francouzské regionální sýry nebo makronky. Z Francie pochází také L’Atelier Charlie Voston. Ryba je ryba zařadí na sezónní jídelní lístek restovaného lososa, šťouchané brambory s kaštanovým pyré a černým lanýžem nebo si můžeme pochutnat na platýsi na grilu s pikantní dýní a červeným mangoldem. Indické Nebu se rádo pouští do překvalipě lahodných fúzí se středozemními kuchyněmi a nic nepřipomíná asijský streetfood tolik jako kouř a pára stoupající při přípravě yakitori – japonských masových špízů od Chu Yakitori. Zahřeje i famózní pho z PhoBaru s posezením v interiéru a vynikající trhané maso od Dirty Dog Barbeque, jež prakticky nelze minout díky lákavé vůni představující neodolatelné vodítko k jejich pultu. PokeHaus změní své menu a bude připravovat churros a horkou čokoládu. Svařák v Manifestu na Florenci bude pocházet od Vinařství Kubík z Velkých Bílovic na Moravě. 

Na Smíchově najdeme horké nápoje ve foodtrucku od Zátiší a jejich koncept Miska má na novém menu kaštanový krém z lanýžovým olejem nebo trhanou pečenou kachnu na chlebíčku s glazovanou cibulkou, červeným zelím a švestkovým čatní. Míchat se budou horké drinky Hot Mojito nebo Don Chai Latté na baru Le Valmont, The Craft chystá šťavnaté stejky v bulce nebo smíchovský craft burger s vejcem jako brunchovou variaci. 

 

Značka Fellhof se do Manifesta na Florenci vrátí s ručně vyráběnými hřejivými produkty z ovčí přírodní kůže a vlny a v Beskydech pocházející BeWooden nabízí rukodělný design doplňků ze dřeva. 

Existuje také několik způsobů, jak věnovat zážitek v Manifestu coby dárek: zájemci si mohou rezervovat zážitkovou večeři s Mattem de Carli a gastronomickou tour na PricelessPrague nebo zmiňované iglú na GoOut. Dárkové karty budou v nabídce před Vánoci. Manifesto také nově nabízí limitované edice designových předmětů jako příborový set k opakovanému používání, elegantní porcelánové hrnky od Lipa Store se zlatým vzorem Manifesta či kolekci triček dle návrhu designéra FunkFu. Vše bude brzy dostupné k zakoupení online na manifestomarket.com. Ve dnech, kdy je Manifesto otevřeno, je take možno objednat si z vybraných restaurací jídlo na domácí stůl se službou Wolt. 

Otevírací doba o svátcích 

  1. 11. Manifesto Winter Market opening | Manifesto Smíchov a Florenc

Listopad-prosinec středa-neděla 11-22

  1. 12. Zavřeno
  2. 12. Zavřeno
  3. 12. Zavřeno 
  4. 12. Otevřeno 11-22
  5. 12. Otevřeno 11-22
  6. 12. Otevřeno 11-22
  7. 12. Otevřeno 11-22
  8. 12. Zavřeno
  9. 12. Otevřeno 11-22
  10. 1. Otevřeno 11-22
  11. 1. Zavřeno 

Comments

comments

Vyhledat