Anketa o módě a stylu: Ilustrátorka Dominika Koronovská

foto Dominika Koronovská
foto Dominika Koronovská

20letá Dominika Koronovská  je začínající ilustrátorka a fotografka. Začátkem roku 2021 vyjde kniha dětských básniček Ivy Vaškové Řádky z lásky, kterou  ilustrovala. Postavičky zvířat a lidí vznikaly během Dominičiny cesty po Japonsku.

na foto Dominika Koronovská

Vaše definice módy a stylu?

Móda pro mě představuje způsob, jak vyjádřit sám sebe. Mě osobně baví minimalistický styl, který je populární například v Japonsku. Tam jsem strávila sedm měsíců, ráda jsem pozorovala lidi kolem sebe a nechala se jejich stylem inspirovat. Bílé tenisky, jednoduché kalhoty a tričko a krásný kabát – to je pro mě dokonalá kombinace.

Co máte nejraději na své práci?

Nejkrásnější na ilustrování je to, že můžete vdechnout život místům a situacím, které by se v reálném světě stát nemohly. Na prázdném plátně se dají porušovat fyzikální zákonitosti a jiná omezení a ztvárnit tak svět dle vlastních představ. Nakreslit se zkrátka dá úplně všechno a ta svoboda v tom se mi líbí nejvíc.

S focením je to naopak, jsou dané podmínky, především světelné, člověk se jim musí přizpůsobit a pracovat s nimi tak, aby zachycený moment byl poutavý. Při fotografování mě baví ta improvizace, díky níž si člověk může kreativně vyhrát s kompozicí.

Jak si dobíjíte baterky?

V hloubi lesa ve stínu vysokých borovic s poletujícími ptáčky kolem; procházka v přírodě je pro mě určitě nejefektivnější způsob, jak se odreagovat a odpočinout si od dnešní zrychlené doby.

Co vás zaručeně potěší?

Když můžu svojí tvorbou někomu udělat radost. A taky sýrová pizza.

Váš tip, co dělat proti šedi:

Usmát se, na sebe i na kohokoliv cizího, někomu to třeba může zlepšit den.

 

 

Instagram:

@domi_creates

@dominika.koronovska

Comments

comments

Vyhledat