Nová Spirála znovu otevřela své brány po více než dvaceti letech multimediální show Vzkříšení – Na Výstavišti!

Legendární divadlo Spirála, dnes multižánrový kulturní prostor Nová Spirála, včera uvítalo po více než dvaceti letech opět své diváky. Novou etapu unikátní černé kruhové stavby zahájila multimediální show Vzkříšení. Stodesetiminutová plejáda dvaceti světových songů od Madonny, Amy Winehouse, Nirvany a dalších světoznámých umělců doplňují technické prvky jako videomapping, samotnou scénu a choreografii pak umocňuje 360°hlediště s kapacitou 800 míst a dvě otočná teleskopická pódia. Součástí show je i akrobacie stejně jako vzpomínky na povodně, které v roce 2002 Spirálu uzavřely až do dnešních dnů. Vzkříšení nezapomíná ani na poctu Ježíšovi a samotnou vzpomínku na další významný muzikál let devadesátých Evita přináší Radka Fišarová, která nechybí v souboru Nové Spirály a multimediální show Vzkříšení. 

Vzkříšení už zanedlouho doplní činoherní představení Madisonské mosty, v příštím roce pak varietní show The Saturn Revue nebo tenorista světového formátu Pavel Černoch za hudebního doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Prostor zde najdou i akce třetích stran jako TEDx nebo japonský DJ Ryoji Ikeda. Nová Spirála se stává místem, kde mají prostor všechny umělecké žánry, ať už činohra, muzikál, nový cirkus, opera, sportovní nebo multimediální show. 

„Ve čtvrtek 3. října jsme započali psát novou etapu multižánrové budovy Nová Spirála. Pocity, emoce a radost byly popsány už mnohokrát, ale před čtrnácti dny do té velké radosti bohužel zasáhly události, které vyvolaly staré obavy – povodně. A tak jsme místo příprav premiéry do zálohy připravovali kamiony na odvoz techniky, kdyby se hladina Vltavy vylila. To se naštěstí nestalo a Nová Spirála zůstala ušetřena, ne všude však měli v republice takové štěstí. Tam, kde voda udělala své, odváděly opět skvělou práci složky IZS, kterou jindy oslavujeme v rámci tradiční akce na Výstavišti Den hrdinů. Akce byla letos z logických důvodů zrušena, ale my bychom rádi alespoň malým gestem řekli své díky složkám IZS za jejich dennodenní činnost, proto věnujeme část vstupenek na první představení Vzkříšení v hodnotě necelým 1,8 milionu korun právě pro složky IZS,“ komentuje Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha, a.s. 

Multižánrový prostor bez limitu  

Dominantou unikátního kruhového sálu s 360° hledištěm a kapacitou 800 míst je jeviště se soustřednou točnou, které umocní zážitek z každé akce stejně jako fakt, že v Nové Spirále nezůstává u žádného představení divákům nic skryto. Umělci zde nastupují či vystupují na scénu přímo mezi diváky z hlediště, což zajišťuje dokonalou interakci mezi divákem a vystupujícími umělci. Nově zde vznikla také malá scéna pro menší hudební, divadelní a další umělecká vystoupení nebo firemní akce s kapacitou až 300 diváků. Nová Spirála je zároveň místem pro začínající talentované umělce, kterým dá prostor pro osobní růst stejně jako je otevřena všem zajímavým projektům z České republiky či zahraničí pro hostování.  

Tým Nové Spirály 

Tým Nové Spirály byl postupně sestaven z profesionálů, kdy každý jeden člen týmu nabízí mnohaleté zkušenosti ať už z oblasti produkce, marketingu, médií, divadelní dramaturgie a dalších oborů. Dohromady tvoří profesionální celek s cílem přinášet unikátní představení pro všechny generace, a to jak pro české, tak i zahraniční publikum. 

„Základní tým Nové Spirály se skládá z jedenácti členů, kteří zajišťují technický, organizační a programový chod multižánrového kulturního prostoru. Jsem velmi pyšný na to, jak zkušenou, zodpovědnou a osobně zaujatou sestavu lidí se podařilo dát dohromady. I když na naši zaoceánskou loď nastupovali postupně, každý v jiné fázi rekonstrukce budovy a přípravy programu, všichni se s chutí pustili do práce a pečlivě připravují loď k vyplutí, komentuje tým Jan Makalouš, ředitel Nové Spirály. 

Prostor mnoha žánrů

„Program vytváříme pro širokou veřejnost všech generací a žánrových preferencí. Přestože je činnost Nové Spirály velmi široká, hlavním spojujícím prvkem celého programu je vysoká dramaturgická úroveň a spolupráce s etablovanými i začínajícími umělci. Díky specifickému prostoru, nejnovějším technologiím a bohatému, často unikátnímu programu, aspiruje Nová Spirála na specifický provoz v celém středoevropském prostoru,“ doplňuje Lukáš Vilt, programový manažer Nové Spirály. 

Opulentní show Vzkříšení startuje novou éru pražské legendy 

Jaké to bylo a kam Nová Spirála míří, to vše představuje hudební show Vzkříšení. Magické místo, které po více než dvaceti letech ožívá za zvuků živého orchestru a světových hitů od Madonny, Nirvany, Spice Girls, Amy Winehouse, Robbieho Williamse nebo Adele kde chybět ale nebude ani pocta a vzpomínky na legendární muzikál Jesus Christ Supertar Ježíše. Dvacet celosvětově známých, živě zahraných písní z pod taktovky Českým lvem ověnčeným Kryštofem Markem a Daliborem Bártou, doprovodí špičkové technologie, mapping i dechberoucí akrobacie.

 

Comments

comments

Vyhledat