U Czech Chefs na kurzu Moderní bistro

Na kurzech u sympatického spolku Czech Chefs jsem pečená vařená, a mám pro to řadu dobrých důvodů. Jeden z nich se jmenoval Moderní bistro a hostem & lektorem byl Pavel Meduna aka Medychef. Jeho specializací jsou bistra, food truck, moderní catering a často jezdí i na svatby. Na kurzu nás naučil skvělé sendviče a burgery.

 

Efektivita daná tím, že člověk vaří na malém omezeném prostoru food trucku, před kterým se vlní hladová fronta, je i pro laika zřejmá: všechno frčí velice rychle a účelně. Chce to si spoustu věcí předem připravit, protože v autě těžko budete teprv míchat majonézy. Nicméně jak jsme viděli, není třeba rezignovat na kvalitu, hygienu ani pečlivost. A inspirovat se můžete i pro kuchyň, která nejezdí.

Všichni účastníci kurzů Czech Chefs dostanou před začátkem složku s recepty, do které si můžou psát detaily, modifikace a zajímavosti. Obvykle sem chodí hlavně profesionálové – pro nás laiky to má tu výhodu, že se tak trochu učíme i od nich: i „studenti“ mají spoustu dovedností a vědomostí a ochotu je v příjemné atmosféře karlínských podvečerů sdílet.

Na začátku lidi z Czech Chefs, tentokrát konkrétně šéfkuchař Tonda Bradáč,  svého hosta vždycky stručně představí, zmíní jeho kariérní milníky, a pak už se jde vařit.

Co frčí

Mezi nejoblíbenější jídla food trucku patří vždycky burgery. Pavel Meduna má připravené porce mletého masa, které dotvaruje, s kolegy opeče a doplní dobrotami, které z výsledku udělají vynikající burger: bulky, které si nechává stejně jako chléb péct přímo pro své účely, taky sem patří pečená paprika, naložené červené zelí a výborná ochucená majonéza. V podstatě během vteřin je vše zkompletováno a fronta je uspokojena.

A propos chleba, Medychef si nechává péct speciální tvar bochníků, který minimalizuje patičky.

Z něj pak je vynikající reuben sandwich, klasika všech klasik. Opečený chleba dostane vrstvičku majo, značnou porci pastrami, jednoduchý, ale účelný salátek z kysaného zelí a samozřejmě nesmí chybět plátek sýra. Vynikající!

Další oblíbená součást moderního menu je vietnamská specialita banh mi. Tady nesmí chybět bůček, koriandr, majonéza a vše se podává v bagetě, bez které to není ono.

Prima jsou i různé wrapy – kuřecí maso a čerstvá salsa jsou šťavnaté a na přípravu doma nebo v jídelně nenáročné.

Moje osobní favoritka byla trhaná kachna se salátkem z fenyklu: kombinace pomeranče v salátku a šťavnaté kachny je boží a za mě rozhodně stojí za pokusy i doma.

Během pár hodin jsme ještě stihli ochutnat jižanské kuře naložené v podmáslí, obalené v mouce, rychle osmažené a podávané v bulce se salátkem z červeného zelí. Vynikající! Cokoli ze sortimentu food trucku bych si dala kdykoli znova a bylo parádní vidět, jak se všechno dělá, ptát se na detaily a ochutnávat. Skvěle strávený čas, díky!

Czech Chefs:

https://www.czechchefs.eu/

https://www.facebook.com/@CzechChefs?locale=cs_CZ

Medychef:

https://www.instagram.com/medychef/

https://www.facebook.com/medychef/


Přečtěte si také:

 

 

 

Kurzy vaření můžete koupit i jako dárek:

 

Comments

comments

Vyhledat