Léto bez vaření s ikonickými jídly z Ambiente. Přibylo šest konzervovaných novinek!

Ambiente rozšířilo sortiment jídel zavařených do sklenic. Mezi novinkami najdete třeba kuře na paprice z Lokálu, játrovou paštiku nebo škvařený lůj z Našeho masa. V portfoliu přibyly i tři omáčky, které na talíři skvěle doplní grilované maso nebo zeleninu.

Chystáte se právě na dovolenou, na chatu nebo do přírody a nechce se vám trávit zbytečně moc času v kuchyni? S hotovými jídly z Ambiente, která kuchaři připravují podle tradičních receptur jednotlivých restaurací a zavařují je do sklenic, vám starost s vařením odpadá! Jídla stačí ohřát, doplnit přílohou a během pár minut můžete nosit na stůl.

Na Rohlíku nebo v maloobchodním sortimentu restaurací se s některými oblíbenými pokrmy z podniků Ambiente zákazníci už nějakou dobu setkávají. Ke stálicím patří například svíčková z Lokálu nebo ragù bolognese z Pizzy Nuovy

Paleta hotových jídel, které si lze snadno připravit doma, se teď rozšířila o šest produktů. Tým kuchařů pod vedením Lukáše Drába pro vás přichystal játrovou paštiku a škvařený lůj z Našeho masa, kuře na paprice z Lokálu a hned tři studené omáčky.

„Přílohové omáčky jsou novinkou. Hovězí lůj v sortimentu doplnil vepřové sádlo a kromě paštiky ve střívku si teď zákazníci mohou koupit i paštiku ve skle s delší trvanlivostí,“ říká k novinkám retail manažerka Ambiente Petra Roulland. 

 

Omáčky skvěle doplní grilované maso i zeleninu

Vhodným doplňkem například ke steaku je perigordská omáčka z Čestru. V restauraci patří k nejoblíbenějším a připravuje se z portského vína, poctivého demi glace lanýžového másla, které jí dodává nezaměnitelnou chuť. Pokud se chystáte grilovat, k hovězímu masu půjde skvěle krémová pepřová omáčka od Kalendů nebo kávová z Kantýny

Její základ tvoří silný demi glace, máslo, káva a lanýžový olej. Díky máslu má omáčka hedvábnou texturu a je intenzivní v chuti,“ vysvětluje Lukáš Dráb z Akonzervy. 

Kuře na paprice z Lokálu potěší (nejen) malé strávníky

Kuchaři mysleli i na děti, a proto do nabídky přidali šťavnaté kuře na paprice. Oblíbené české jídlo vzniklo podle originální receptury z Lokálu a bude se hodit nejen k večeři, ale  klidně i ke slavnostnímu nedělnímu obědu. Kuře na paprice v sortimentu doplnilo další české klasiky, jako je hovězí veverka na víně, svíčková, rajská anebo dušené ledvinky. Většinu pokrmů není potřeba uchovávat v lednici – není tedy problém sbalit je s sebou na dovolenou.

 

Dobroty na výlet

„Například pečené vepřové si můžete jen tak namazat na chleba, nemusíte ho ohřívat. Na výlet bych si určitě vzal sušené maso Čestr nebo Přeštík do kapsy. Nezaberou místo a dodají energii,“ shrnuje své tipy Lukáš Dráb.

Za výrobou konzervovaných jídel stojí lidé z podniků Ambiente. V Jenči za Prahou je vaří ve velkém podle originálních receptur a následně jimi plní sklenice. Tým kuchařů přitom používá suroviny od prověřených dodavatelů a maso z Amasa, které pochází výhradně z českých chovů. Sklenice obsahuje dvě až tři porce. 

Některá jídla jsou koncentrovaná a před ohřátím se ředí vodou. Díky sterilaci při více než 100 °C mají trvanlivost minimálně půl roku. Zvlášť v létě je však dobré nevystavovat je přímému slunci a příliš vysokým teplotám. Po otevření by se měla co nejdříve spotřebovat. 

Jídla zavařená do sklenice pořídíte v maloobchodním prodeji vybraných podniků Ambiente, jako je Naše maso, Eska či Kantýna, v restauraci U Kalendů nebo v Lokálech. V prodeji jsou také v dalších obchodech, bistrech a kavárnách i v e-shopech Jídloaradost.cz a Rohlik.cz. Novinky jsou dostupné na webových stránkách Akonzerva.cz a ve vybraných podnicích Ambiente i na Rohlíku. 

 

Comments

comments

Vyhledat